Ο Δήμος απαιτεί 58.000 Ευρώ!

58.000 Ευρώ απαιτεί ο Δήμος από το ΚΟΙΣΠΕ-ΡΟΤΑ για εξόφληση ενοικίων του Καφενείου στην Καμπάνα και στον Θαλασσόμυλο!

Την “βόμβα” έριξε ο κ. Νίκος Γκισγκίνης, θέτοντας το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, αφήνοντας «σύξυλους» τους περισσότερους δ.σ. από όλες τις παρατάξεις, ακόμα και της πλειοψηφίας, που ήταν ανημέρωτοι.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκισγκίνης ενημέρωσε το Δ.Σ. για τη Γενική Συνέλευση που είχαν χθες το πρωϊ οι εργαζόμενοι και τα μέλη του ΚΟΙΣΠΕ-ΡΟΤΑ σε χώρο του Νοσοκομείου για να παρθούν αποφάσεις σχετικά με τα χρέη που “κυνηγούν” ακόμα το Συνεταιρισμό, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή, ότι δεν φθάνει που τον έκλεισε, αλλά άφησε τα φυσικά πρόσωπα να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα» με κατασχέσεις από οφειλες του ΙΚΑ, της ΔΟΥ, των προμηθευτών, των εργαζομένων, ενώ τα 60.000 Ευρώ που είχε δεσμευθεί ο δήμαρχος ότι θα τον χρηματοδοτούσε δεν τα έχει δώσει ακόμα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στον Συνεταιρισμό, η Δημοτική Αρχή στις 8/7 έστειλε ειδοποιητήριο να πληρώσουν εντός 20 ημερών 58.000 Ευρώ, εκ των οποίων τα 36 αφορούν απλήρωτα ενοίκια σε Καμπάνα και Θαλασσόμυλο και τα 22.000 ευρώ πρόστιμα.

Μάλιστα, όπως είπε ο δ.σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης, στη Γενική Συνέλευση ήταν παρών και ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κεκάτος, ο οποίος “έπεσε από τα σύννεφα” αφού ήταν ανημέρωτος, και δήλωσε ότι θεωρεί την απαίτηση του Δήμου “απαράδεκτη” και δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει το ΚΟΙΣΠΕ-ΡΟΤΑ στην απαλοιφή της απαίτησης του Δήμου.

Ο κ. Γκισγκίνης ζήτησε από το Δ.Σ. να αποφασίσει να συμπεριληφθεί η απαίτηση του Δήμου των 58 χιλιάδων στις διαγραφές απαιτήσεων και αντί να τρέχουν το Συνεταιρισμό στα Δικαστήρια, να δείξουν για μία φορά την κοινωνική τους ευαισθησία. Το Σώμα ψήφισε για τη συζήτηση του θέματος και με την ψήφο της πλειοψηφίας δεν έγινε δεκτό.