Ο Δήμος Αργοστολίου «χτυπάει» άλλες 4 (+ τις 11) γαλάζιες σημαίες

Η φετινή τουριστική χρονιά οδεύει προς το τέλος της.

Μια σεζόν που σημαδεύτηκε από την πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική  κρίση του Covid-19, και που είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στην προσέλευση επισκεπτών σε όλη τη χώρα, παύση εργασιών για τουριστικές μονάδες και επιχειρήσεις, απαγόρευση της κρουαζιέρας, επιβολή περιοριστικών μέτρων και βέβαια μεγάλη οικονομική δυσπραγία σε όλους τους τομείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Όμως, η βράβευση των ακτών του Δήμου μας με Γαλάζια Σημαία όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από τις αρνητικές εξελίξεις, αντίθετα παρουσίασε ουσιαστική πρόοδο.

Ο Δήμος Αργοστολίου, στις δύσκολες αυτές οικονομικές και οργανωτικές συνθήκες, διατήρησε τις 11 Γαλάζιες Σημαίες που είχε το 2019 και ταυτόχρονα οργάνωσε και κατέθεσε υποψηφιότητα για 4 επιπλέον Γαλάζιες σημαίες. Δύο (2) στην παραλία της Σκάλας,   και από μία στα Ράγια Πόρου και στον Άη Χέλη. Να τονιστεί εδώ ότι, για το 2021, ήδη έχουν επιλεγεί πέντε (5) νέες παραλίες για κατάθεση υποψηφιότητας και έχουν γίνει σχετικές ενέργειες!

Με συνδυασμένες ενέργειες των τοπικών Προέδρων και Αντιδημάρχων, με την αρωγή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις βραβευμένες ακτές με τη συμβολή ειδικών συμβούλων, όλοι μαζί,  αποδεικνύεται ότι αν θέλουμε μπορούμε να συμβάλλουμε ενωμένοι στην ανάπτυξη του Δήμου μας και του νησιού μας.

Πιστοί στις εξαγγελίες του προγράμματός μας, ο θεσμός της Γαλάζιας Σημαίας, ο οποίος αποτελεί για μας προτεραιότητα τόσο για την ενδυνάμωση του τουριστικού μας προϊόντος όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζεται βάσει σχεδίου ανάπτυξης έτσι ώστε σε βάθος τετραετίας ο Δήμος Αργοστολίου να έχει βραβευμένες πλέον των 20 παραλιών του με Γαλάζια Σημαία. 

Ο Αντιδήμαρχος  

Γεώργιος Τσιλιμιδός