Ο επίλογος της τραγωδίας των Βλαχάτων που σόκαρε το Πανελλήνιο

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών έδωσε χθες το “πράσινο φως” για την παραλαβή των σορών του 30χρονου Γερμανού υπηκόου Τorsten Fohmann και της 23χρονης Βουλγάρας Lilia Botourseva για την μεταφορά στις πατρίδες τους, “ρίχνοντας αυλαία” στην τραγική υπόθεση του θανάτου, που συγκλόνισε την Κεφαλονιά, αλλά και όλη τη Χώρα.

Οι σοροί παρέλφθησαν χθες το πρωϊ από το Ρίο και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία από Διεθνές Γραφείο Τελετών από την Αθήνα, μετά από εξουσιοδότηση προς το Γραφείο από τους γονείς του Γερμανού και του αδελφού της Βουλγάρας.

Σήμερα το μεσημέρι η σορός του 30χρονου θα μεταφερθεί αεροπορικώς από την Αθήνα στο Βερολίνο Γερμανίας, ενώ η σωρός της 23χρονης θα μεταφερθεί αύριο οδικώς στη Σόφια Βουλγαρίας.

Το νεαρό ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα στα Βλαχάτα το μεσημέρι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και μέχρι σήμερα, η υπόθεση αυτή απασχόλησε, τόσο τις τοπικές Αρχές, την κοινωνία και τα ΜΜΕ, αλλά Πανελλαδικά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, παρουσιάζοντάς την ως μία “σκοτεινή” υπόθεση θανάτου των δύο νεαρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας “μιλάει” ξεκάθαρα για θάνατο που επήλθε μετά από αυτοτραυματισμό (αυτοχειρία), βάζοντας τέλος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με το θάνατο του νεαρού ζευγαριού.

Το πόρισμα αναφέρει δε, ότι ο θάνατος της 23χρονης επήλθε από τραύματα που προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της, ενώ ακολούθησε αρκετή ώρα μετά ο θάνατος του 30χρονου που επήλθε από τραύμα στο στήθος, που επίσης προκάλεσε ο ίδιος με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι).

Δ.Δ.-

Torsten Fohmann
Lilia Botourseva