Ο Θεόφιλος συνεπής μόνο με την….ασυνέπεια του!

Ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις από την πρώτη Παρασκευή (6 Σεπτεμβρίου) της θητείας του και κάθε Παρασκευή μέχρι την…τέταρτη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου εκδιδόταν δελτίο τύπου με τίτλο …«O Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει»!

Για 4 εβδομάδες, κάθε Παρασκευή, οι Κεφαλονίτες περιμένανε πως και πώς (τρόπος του λέγειν) να πληροφορηθούν …ποιος επισκέφθηκε τον δήμαρχο, σε ποιο εσπερινό παρευρέθηκε αυτός και οι αντιδημάρχοι του και που κατάθεσε στεφάνι ο αναπληρωτής του ή έστω ο αναπληρωτής του αναπληρωτή του!

Στη συνέχεια η καθιερωμένη και πολυαναμενόμενη ενημέρωση των πολιτών κράτησε μεν μια φορά την εβδομάδα, αλλά όχι σε τακτή ημέρα, αλλά και αυτή κατέληξε στο …όποτε το θυμούμαστε.

Άλλωστε όσες διαγραμμίσεις στους δρόμους του Αργοστολίου ήταν να γίνουν έγιναν και αυτές που έγιναν σβήστηκαν οπότε και κάθε εβδομάδα δεν γίνεται να ασπρίζουν και όσοι δρόμοι καθαρίστηκαν …καθαρίστηκαν και δεν γίνεται κάθε βδομάδα να γίνονται «γυαλί» οι δρόμοι.

Το Αργοστόλι και ολόκληρος ο Δήμος επανήλθαν γρήγορα στην κανονικότητα (της ενημέρωσης)!

Έτσι λοιπόν λογικά στις 13 εβδομάδες μέχρι το τέλος του χρόνου …6 όλα κι όλα τα δελτία Τύπου που εκδόθηκαν «Από το Γραφείο Δημάρχου», για να καταλήξουμε στις 9 τελευταίες εβδομάδες του Γενάρη και του Φλεβάρη στα …5 όλα κι όλα δελτία Τύπου και αυτά με αφορμή κάποιο …συνταρακτικό γεγονός, όπως για παράδειγμα το προσωπικό «Κάλεσμα Επιχειρήσεων για Τοποθέτηση Λιποσυλλεκτών» του ίδιου του δημάρχου και οι συναντήσεις που είχε με τους προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων (ούτε καν με τους δημάρχους!) σε επισκέψεις του σε Δήμους της Σερβίας!

Εν τω μεταξύ στις 12 Δεκεμβρίου με αφορμή τις 100 ημέρες στη Δημοτική Αρχή ο δήμαρχος Θεόφιλος δίνει την πρώτη συνέντευξη τύπου του. Για πρώτη φορά ίσως στη ζωή του, όπως εύστοχα γράφτηκε, μίλαγε συνεχώς για 50 (και) λεπτά! Είπε πολλά και διάφορα δίνοντας την υπόσχεση πως …κάθε μήνα θα δίνει και μία συνέντευξη τύπου!

Τήρησε την υπόσχεσή του;

Όχι φυσικά!

Έκτοτε έχουν περάσει δύο μήνες και καμία συνέντευξη Τύπου δεν έχει δώσει, ενώ αντίθετα συνεχίζονται ανελλιπώς οι επιλεκτικές συνεντεύξεις στα οικεία και τα φίλια μέσα …συμφερόντων του!

Γι’άλλη μία φορά και σε ένα ακόμη γεγονός, αυτό της ενημέρωσης των πολιτών, ο δήμαρχος Θεόφιλος φάνηκε συνεπής:

Συνεπής με τη μνημειώδη πλέον ….ασυνέπειά του!

Πάντως ακόμη και οι Β όπως με την υπουργό Πολιτισμού, τις Κτιριακές Υποδομές (σχολεία), τον υφυπουργό Εσωτερικών, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον υπουργό Ναυτιλίας, τον υπουργό Εσωτερικών και άλλους, έγιναν γνωστές είτε από τον βουλευτή του Νομού Παναγή Καππάτο είτε τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό και πάντως όχι από τον …ίδιο τον δήμαρχο!

Ο δήμαρχος για όλες αυτές τις σημαντικές συναντήσεις που είχε δεν βρήκε να ενημερώσει τίποτε τους Κεφαλονίτες, οπότε και δικαιούμαστε να υποθέσουμε πως «άνθρακες ο θησαυρός» και το μόνο αξιόλογο που έμεινε από αυτές τις συναντήσεις είναι… οι αναμνηστικές φωτογραφίες, ίσως για τα επόμενα προεκλογικά φυλλάδια!

Και για να τελειώνουμε…για σήμερα:

Θεόφιλε, δεν θα κουραστούμε να στο λέμε:

Άλλαξε ρότα!

Άλλαξε ρότα …σε όλα, ξεκινώντας από τον κρίσιμο τομέα της ενημέρωσης των πολιτών!

Η ενημέρωση των πολιτών δεν μπορεί να εξαντλείται στα οικεία και τα φίλια μέσα …συμφερόντων σου, άντε και τις ανακοινώσεις άλλων θεσμικών παραγόντων. Και μετά να ενοχλείσαι όταν σου λένε περί …Μπερλουσκονισμού!

Έχεις πάρει χαμπάρι, Θεόφιλε, ότι έχουν αρχίσει να βαλτώνουν όλα στο Δήμο …αν δεν έχει συμβεί ήδη;