Ο Ιερώνυμος στη Βουλή: Το καράβι βουλιάζει και δεν θα γλιτώσει ούτε ο καπετάνιος, ούτε ο μούτσος. Τι είπε για το νέο υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γιαβρόγλου

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, τον  πρωθυπουργό  και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέσα από το κοινοβούλιο, κατά την διάρκεια παρέμβασής του σε επιτροπή της Βουλής, όπου ήταν καλεσμένος.

Ο κ. Ιερώνυμος με αφορμή τη στάση που είχαν κρατήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, τόσο στην ορκωμοσία, όσο και στον αγιασμό κατά την έναρξη των εργασιών της Βουλής είπε με δηκτικό τρόπο: «Κι αν δεν έρθω να σας κάνω ένα αγιασμό  τι έγινε; μπορεί να πάω στο σπίτι του καθενός ιδιωτικά αν το θέλει. Και  αν δεν έρθετε να ορκιστείτε τι με νοιάζει εμένα δεν πρόκειται να πάθω κάτι κακό, πιστεύετε ότι με στενοχωρεί;»

Ο αρχιεπίσκοπος έχοντας προφανώς κατά νου και την πρόσφατη κρίση που προκλήθηκε στην σχέσεις κράτους εκκλησίας και που οδήγησαν στην αποπομπή Φίλη  από το υπουργείο παιδείας είπε με νόημα απευθυνόμενος σε όλους τους βουλευτές:

«Όλοι έχουμε παιδικές αρρώστιες και όλοι έχουμε ιδεοληψίες αλλά δεν είναι καιρός για τέτοια. Το καράβι βουλιάζει και αν βουλιάξει δεν θα γλιτώσει ούτε ο αφεντικός, ούτε ο αξιωματικός, ούτε ο μούτσος.

Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος απάντησε και στην επίθεση φιλίας που του  έκανε τις προηγούμενες μέρες ο νέος υπουργός παιδείας Κωσταντίνος Γαβρόγλου: Μου είπε ο υπουργός ότι έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και του είπα αν πάμε καλά έχουμε και πολλά και καλά να κάνουμε, αν δεν πάμε καλά δεν θα κάνουμε τίποτα.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  αναφέρθηκε και στην συζήτηση περί χωρισμού κράτους εκκλησίας  τονίζοντας ότι για την εκκλησία δεν υπάρχει τέτοια ορολογία.

«Όποιος θέλει μπορεί να φύγει από την εκκλησία και αν μετανιώσει και γυρίσει πίσω εμείς θα είμαστε εδώ σαν τον πατέρα για να τον περιμένουμε και να  τον συγχωρέσουμε», επεσήμανε.

Ως προς το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι το κράτος πολλές φορές το κράτος δεν στάθηκε με εντιμότητα απέναντι στην εκκλησία και ζήτησε να επιστραφεί στην εκκλησία ακίνητη περιουσία την  οποία είχε πάρει το κράτος σε διάφορες χρονικές στιγμές και δεν την επέστρεψε. Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι η επιστροφή αυτών των ακινήτων θα έχει ως σκοπό να αξιοποιηθούν από την εκκλησία προκειμένου εκείνη να κάνει φιλανθρωπικό έργο.

(iefimerida.gr)