Ο «καθηγητής φακελάκης» με το περουκίνι

Ανοίγουν πλέον τα στόματα στα ΤΕΙ Σερρών για τον καθηγητή με το περουκίνι που εκβίαζε τις φοιτήτριες με ραντεβού και εξυπηρετήσεις… για να περάσουν το μάθημα.

Και όπως προκύπτει και από το βίντεο που παρουσιάζει σήμερα το iefimerida η δράση του ήταν γνωστή ήδη απο το 2004 και όμως όλοι σιωπούσαν. Οι φοιτητές στο ΤΕΙ ήδη από εκείνη την εποχή ήξεραν για το τι ζητούσε ο καθηγητής με το περουκίνι απο τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Στους μέν ζητούσε χρήματα για να περάσουν το μάθημα, χρήματα που καταβάλονταν σε φροντιστήρια που συμμετείχαν στην κομπίνα που είχε στήσει, στις δε κοπέλες ζητούσε ραντεβού...και βλέπουμε.

Στο βίντεο απο τον τηλεοπτικό σταθμό Δίκτυο Σερρών, υπάρχουν δηλώσεις φοιτητών από τις κινητοποιήσεις το 2004 που έχουν προχωρήσει σε κινητοποίηση και αποκλεισμό της εισόδου στο ΤΕΙ λόγω της αντεκπαιδευτικής στάσης και συμπεριφοράς του συγκεκριμμένου καθηγητή. Οπως δηλώνουν τότε οι φοιτητές «υπάρχουν καταγγελίες οτι παρενοχλεί σεξουαλικά τις φοιτήτριες για να περάσουν τα μαθήματα», ζητάει χρήματα από άλλους, ενώ «καλεί στο γραφείο του τις φοιτήτριες, βγαίνουν έξω μαζί και μετά το γυρνάει εκεί που θέλει αυτός».. Στα αγόρια, λέγανε τότε οι φοιτητές ζητάει λεφτά για να περάσουν το μάθημα. Στο βίντεο τότε υπήρχαν και δηλώσεις του καθηγητή ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και λέει δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συλλόγου.«Τώρα αν κάποιοι τώρα για ίδιους λόγους ακολουθούν μια άλλη συμπεριφορά η κάνουν άλλου είδους προτάσεις, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Εγω δεν άκουσα κάτι τέτοιο» λέει στις δηλώσεις του στο ΔΙΚΤΥΟ ο καθηγητής.

Οπως προκύπτει απο το αποκαλυπτικό βίντεο, με τις δηλώσεις τότε των φοιτητών, φοιτητές και καθηγητές συναντήθηκαν με τον καθηγητή και συζήτησαν το θέμα και αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία ενέργεια αλλά να περιμένουν την έμπρακτη αλλαγή συμπεριφοράς του καθηγητή με το περουκίνι. Γεγονός που σημαίνει οτι και οι καθηγητές ήξεραν τις καταγγελίες και σιώπησαν.

Μάλιστα στο ίδιο βίντεο υπάρχουν και δηλώσεις του καθηγητή σε τοπικό δίκτυο. Που δηλώνει οτι δεν φοβάται για τον εαυτό του αλλά για τον πατέρα του που έχει την καρδιά του. Και που θρασύτατα προσθέτει οτι είναι κρίμα μεγάλα κανάλια με δύο λόγια που είπαν κάποιες σπουδάστριεςνα καταδικάζεται ένας καθηγητής…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κοπέλας που έχει αποφοιτήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για το πώς δρούσε ο καθηγητής των ΤΕΙ. Η ίδια προσεγγίστηκε μέσω Facebook από το φροντιστήριο, με το οποίο συνεργαζόταν ο κατηγορούμενος καθηγητής, για τον χρηματισμό του.

Στο μήνυμα που έλαβε, καθίστατο σαφές ότι αν γραφόταν στο φροντιστήριο, θα περνούσε στο μάθημα του καθηγητή.

Η κοπέλα πλήρωσε το ποσό των 300 ευρώ. Ερωτηθείσα γιατί δεν ανέφερε τον καθηγητή στις αρχές, απάντησε ότι «ούτε θυμάμαι πόσες φορές με είχε κόψει στο μάθημα, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να πάρω το πτυχίο μου». Ήξερε εξάλλου ότι δεν θα γινόταν κάτι αν έκανε μεμονωμένη καταγγελία.

Το βίντεο απο το Δίκτυο Σερρών με τις δηλώσεις τότε των φοιτητών και του καθηγητή:

(iefimerida.gr)