Ο Καμμένος έκανε βιντεάκι που μοιάζει με «αντίο». Νέο σήμα ANEΛ

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως λέει «αντίο» στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα σποτάκι.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου λογοτύπου των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος δείχνει σημάδια αποχώρησης, αφού στο σποτάκι που συνοδεύει την παρουσίαση του λογοτύπου γίνεται λόγος για «κόκκινες γραμμές».

Οι κόκκινες γραμμές είναι η υπερηφάνεια μας. Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας. Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας. Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας.
Ανεξάρτητοι Ελληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

Αναβλήθηκε η ΚΟ των ΑΝΕΛ

O κ. Καμμένος τελικά διοργάνωσε μια συνεδρίαση της απολύτως ελεγχόμενης από τον ίδιο Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, στην οποία μετέχουν και άλλα στελέχη πέρα από βουλευτές και υπουργοί.

Σε κάθε περίπτωση, στην κοινοβουλευτική ομάδα η Έλενα Κουντουρά δεν θα έδινε το «παρών» -αφού βρίσκεται στο Τορόντο- και έτσι θα κατάφερνε για ακόμη μια φορά να μην τοποθετηθεί ευθέως εάν θα υπερψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ομοίως, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο οποίος επίσης θα απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, ωστόσο δεν συμφωνεί με την αποχώρηση από την κυβέρνηση. «Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα», έχει αναφέρει.

Πρόκειται για δύο ηχηρές απουσίες από βουλευτές που, όπως φαίνεται, με τον τρόπο τους παίρνουν αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας. Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εντολή για αποχώρηση από την κυβέρνηση δεν βρίσκει σύμφωνη επίσης τη (μη βουλευτή) Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από υφυπουργός Εσωτερικών, ενώ και ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις δεν επιθυμεί να συμπράξει στην πτώση της κυβέρνησης. Όσο για τον (μη βουλευτή) Τέρενς Κουίκ, έχει εδώ και καιρό πάρει αποστάσεις από το κόμμα και όλα δείχνουν ότι θα πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

Οριστική απόφαση για διαζύγιο την Παρασκευή

Το τι θα γίνει με τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση θα οριστικοποιηθεί την Παρασκευή, που θα γίνει τελικά το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το ραντεβού κλείστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών. Όπως αναφέρουν πηγές των ΑΝΕΛ, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πάνο Καμμένο και του ζήτησε να συναντηθούν το πρωί της Παρασκευής και να αναβάλουν κατά 48 ώρες τη διαμάχη, αφού θα βρίσκεται στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ, Πέμπτη και Παρασκευή.

Η δυσφορία Τσίπρα για την «τηλεμαχία»

Κατά πληροφορίες, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη δυσφορία του για την επιλογή Καμμένου για «άτυπη τηλεμαχία», καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμαζόταν να εμφανιστεί στην Έλλη Στάη και στο δελτίο του Open, ενώ ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι το ίδιο βράδυ, απόψε δηλαδή, θα εμφανιζόταν στο δελτίο του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «καλή τη πίστει» όπως αναφέρουν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, δέχθηκε να αναβάλει τη δική του τηλεοπτική συνέντευξη.

(iefimerida.gr)