Ο κορονοϊός ακύρωσε και τη Γιουροβίζιον!

Με μία ανακοίνωση που δημοσίευσε στο Twitter, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνικών Εκπομπών (EBU), αναφέρει πως αναβάλλεται η φετινή Eurovsion, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Λυπούμαστε βαθύτατα, καθώς πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision για το 2020 στο Ρότερνταμ» αναφέρει και προσθέτει:

«Η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση του Covid-2019 σ’ όλη την Ευρώπη – και οι περιορισμοί που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις κυβερνήσεις των συμμετεχουσών χωρών – υποδηλώνουν ότι η EBU καλείται να λάβει τη δύσκολη απόφαση μη πραγματοποίησης της ζωντανής εκδήλωσης, όπως προγραμματιζόταν».

Παράλληλα, διαμηνύεται ότι όλες οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για τη φιλοξενία του διαγωνισμού το επόμενο έτος, δηλαδή το 2021. Θυμίζουμε ότι ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως τις 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή 41 χωρών, ανάμεσα στις οποίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρωσίας.