Ο Λοβέρδος ήθελε να δείρει τον Τσίπρα στη Βουλή!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Αλέξης Τσίπρας ήρθαν τετ α τετ στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και είχαν έναν εύγλωττο διάλογο.

Ηταν η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μετά την αποκάλυψη που κάνει στο βιβλίο του «Απόπειρα δολοφονίας» ο Ανδρέας Λοβέρδος, ότι είχε αποφασίσει να… δείρει τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή, λόγω της υπόθεσης Novartis και την εμπλοκή του ονόματός του σε αυτήν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι μίλησε σε πολύ φιλικό κλίμα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για το επίμαχο θέμα, αν και δεν έχει διαρρεύσει ο διάλογος που είχαν. Διακρίνεται πάντως ένας εκνευρισμός και μια συζήτηση σε έντονο ύφος.

Στο βιβλίο του ο Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφει πώς στήθηκε η σκευωρία Novartis και ο ίδιος βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, όντως ένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία μπήκαν στο στόχαστρο, με την τότε κυβέρνηση να στήνει προανακριτική επιτροπή. Λίγο πριν έρθει στη Βουλή, τότε, η πρόταση για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, ο Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφει στο βιβλίο του ότι καθώς έβλεπε ψέματα και συκοφαντίες σχετικά με την υπόθεση Novartis να υιοθετούνται από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και να στήνεται μια εκστρατεία λάσπης εναντίον του, σκέφτηκε να δείρει τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή.

Η Φώφη Γεννηματά (ΕΡΤ), κληθείσα να σχολιάσει την αναφορά στο βιβλίο του Α. Λοβέρδου περί ξυλοδαρμού του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, «άδειασε» τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ: «Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Είναι όμως αυτονόητο ότι κάθε συγγραφέας και ο συγκεκριμένος αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτά που γράφει. Η δική μου προτεραιότητα είναι τα πολύ σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων αυτή την εποχή, όπως φαίνεται με τη δουλειά μας και με τις παρεμβάσεις μας καθημερινά».

(iefimerida.gr)