Ο Πούτιν κάνει δώρο iPhone και iPad για να φέρει ψηφοφόρους στις κάλπες. Τον Μάρτιο οι εκλογές στη Ρωσία

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να έχουν λάβει την εντολή να καταφέρουν ο Πούτιν να λάβει το 70% των ψήφων και η συμμετοχή να φτάσει, επίσης, το 70%

Έναν δελεαστικό τρόπο για να προσελκύσει ψηφοφόρους στις κάλπες ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου στη Ρωσία βρήκε το Κρεμλίνο καθώς αποφάσισε να κάνει δώρα iPhone και iPad σε όσους βγάλουν την καλύτερη selfie μέσα σε εκλογικό κέντρο.

Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι RBC η κίνηση αυτή περιλαμβάνεται στο ευρύτερο σχέδιο για τη δημιουργία ενός ευχάριστου κλίματος την ημέρα των εκλογών.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα, στην καμπάνια με τίτλο «Μια φωτογραφία στις κάλπες» θα επιστρατευθούν διάσημοι αθλητές, κωμικοί, ηθοποιοί και bloggers.
Εκτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές το Κρεμλίνο σχεδιάζει και άλλες κινήσεις όπως η διοργάνωση παιχνιδιών για οικογένεις, παιχνίδια ποδοσφαίρου αλλά και διεξαγωγή μη δεσμευτικών δημοψηφισμάτων για θέματα που ενδιαφέρουν παιδιά και γονείς.

Όλα αυτά γίνονται γιατί η μεγαλύτερη ανησυχία του Κρεμλίνου δεν είναι το αν θα εκλεγεί ξανά ο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά η απάθεια που φαίνεται να δείχνει το εκλογικό σώμα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να έχουν λάβει την εντολή να καταφέρουν ο Πούτιν να λάβει το 70% των ψήφων και η συμμετοχή να φτάσει, επίσης, το 70%.

Η τελευταία δημοσκόπηση, ωστόσο, που δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο από το ινστιτούτο Levada έδειξε ότι και οι δύο στόχοι έχουν πέσει έξω κατά 10% έκαστος.

Οι κινήσεις αυτές, λένε επικριτές του Πούτιν, θυμίζουν εποχή Σοβιετικής Ένωσης όταν για να εξασφαλιστεί η υψηλή συμμετοχή δίνονταν ως αντάλλαγμα κρέας και λαχανικά που πωλούνταν σε εκλογικά τμήματα.

 (protothema.gr)