Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει το Δήμο Κεφαλονιάς ότι άφησε απλήρωτες τις καθαρίστριες των Σχολειων

O κ. Γεράσιμος Βασιλάτος

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Μεγάλα ερωτηματικά πλανώνται σχετικά με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να αφήσει απλήρωτες τις καθαρίστριες των Σχολικών Συγκροτημάτων για τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου, την στιγμή που ήξερε από πολύ καιρό για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής, ότι δηλαδή η πληρωμή θα γίνεται μέσω Ε.Α.Π. (Ενιαίας Αρχής Πληρωμών) κάθε 13 τρέχοντος για τον προηγούμενο μήνα.

Η ολιγωρία αυτή της Δημοτικής Αρχής που άφησε και πέρασε η ημερομηνία πληρωμής 13 Δεκεμβρίου, αποδεικνύει για άλλη μια φορά όχι μονάχα τις γνωστές αδυναμίες της αλλά κυρίως την ανικανότητα της.

Εμείς από την πλευρά μας κάναμε το αυτονόητο. Η Ν.Ε. αλλά και η Βουλευτής ήλθαμε σε επαφή με τον Δήμο που μας διαβεβαίωσε ότι οι καθαρίστριες θα πληρωθούν τις 27/12/2016 και μάλιστα για τα δεδουλευμένα δύο μηνών, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Ανεξάρτητα από το παραπάνω γεγονός και την “σολομώντεια” λύση της Δημοτικής Αρχής, της τελευταίας στιγμής μετά από τις παρεμβάσεις μας, θέλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

n Ο Δήμος πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται όχι μόνο ορθά αλλά και δημοκρατικά προς στους εργαζόμενους.

n Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. –Ας αναλογιστεί ότι με την κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας κάποιοι θα περάσουν στριμωγμένα Χριστούγεννα.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Κεφαλληνίας και Ιθάκης