Ο Τσίπρας στην Ιθάκη για το διάγγελμα της εξόδου, η Νέα Δημοκρατία απαντά με στίχους του Καβάφη

Σαν άλλος…. Οδυσσέας, ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις και ετοιμάζεται να δώσει το στίγμα για το τέλος της οκταετούς μνημονιακής επιτροπείας από το νησί της Ιθάκης.

Το διάγγελμα του κ. Τσίπρα θα γίνει αύριο, 21 Αυγούστου, ημερομηνία-ορόσημο για την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης το οποίο υπέγραψε και υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το Μέγαρο Μαξίμου ενώ αρχικά είχε καταστρώσει σχέδια για μεγαλεπήβολες φιέστες ενόψει της εξόδου από το 3ο Μνημόνιο, αναγκάζεται τελικά να περιοριστεί σε ένα διάγγελμα από το νησί της Ιθάκης, προκειμένου να συγκινήσει με τον συμβολισμό του Οδυσσέα και της επιστροφής μετά την περιπέτεια.

Πανηγυρίζουν με δηλώσεις

Στην κυβέρνηση καταβάλλουν, πάντως, κάθε προσπάθεια για να πείσουν ότι το τέλος του 3ου Μνημονίου σημαίνει και «το πέρασμα σε νέα φάση για την οικονομία και την κοινωνία», όπως είπε στον ρ/σ Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα οι πολίτες θα δουν την διαφορά.

«Περνάμε σε μία νέα φάση και για την ελληνική οικονομία και για την Ελλάδα και για την ελληνική κοινωνία συνολικότερα», δήλωσε. Αφησε να εννοηθεί ότι όχι μόνο τελειώνει η λιτότητα, αλλά αντίθετα δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, 750 εκατ. ευρώ από το 2019, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές κοινωνικής υποστήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί.

ΝΔ: Καταστροφική διακυβέρνηση

Καταπέλτης ήταν η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο:

«Το κατά τ’ άλλα λαλίστατο Γραφείο Τύπου του Μαξίμου δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”.

Ελπίζουμε να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση.

Υ.Γ.  Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η Νέα Δημοκρατία του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

“Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”
».

(iefimerida.gr)