Ο 5ος ποδηλατικός γύρος της Κεφαλονιάς γνώρισε την διεθνή καταξίωση

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου ο μαγευτικός ποδηλατικός γύρος Οδύσσειας όλης της Κεφαλονιάς απόστασης 200 χιλιομέτρων με το όνομα 5ο Kefalonia Bike Challenge!

20 ποδηλάτες, από τους 35 που αρχικά δήλωσαν συμμετοχή, κατάφεραν τελικά να ολοκληρώσουν με επιτυχία τον γύρο της Κεφαλονιάς με αφετηρία και τερματισμό τον πανέμορφο Πόρο της Κεφαλονιάς μας!

Ο ποδηλατικός αυτός γύρος θεσμός, ο οποίος από φέτος αναβαθμίστηκε για πρώτη φορά στο λεγόμενο Brevet σύμφωνα με τους διεθνείς όρους και τους κανόνες του Γαλλικού φορέα διαχείρισης Audax Randonneures Grece και του Audax Club Parisien πέρασε από πολλά μέρη κάθε άκρου του νησιού μας.

Συνοπτικά, με αφετηρία στις 08:00 την πανέμορφη πλατεία του Πόρου της Κεφαλονιάς μας οι ποδηλάτες συνέχισαν με τις διαρκείς επευφημίες και παροτρύνσεις των φιλόξενων Κεφαλονιτών και των εθελοντών στην Σκάλα, στο Αργοστόλι από όπου με καράβι μεταφέρθηκαν στο Ληξούρι.  Στην συνέχεια έφτασαν στο βόρειο άκρο του νησιού το Φισκάρδο, μετά στην Αγία Ευφημία και την Σάμη για να καταλήξουν οι πρώτοι πέντε ποδηλάτες στις 17:10 στο τερματισμό ξανά στην πλατεία του Πόρου!

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου της Κεφαλλονιάς, την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ και με τη στήριξη του πολιτιστικού συλλόγου του Πόρου ”Ο Πρόνησος” και πλήθος χορηγών (ΑΒ Βασιλόπουλος, Κατάστημα Ποδηλάτης 2008, Lacome Paris, Κρεοπωλείο Σολωμός, Rementzo Cafe, Apostolata Island Resort and Spa, Your Bike, Mythos Bar Cafe, Πετράτος Γενικό Εμπόριο, Romantza Fish Tavern, Μελίνα Γλυκονοστιμιές, Ο Φούρνος του Θεοδόση, Αρτοποιείο Ζαχαροπλαστική “Αφοί Μανέντη”, Λεωνίδας Market, Φαρμακείου Κατερίνα Βαγγελάτου, Cafe Soulatso, Hashtag Cafe Bar, Μύθος The Gift Shop, Ksports, Ionian Ferries, Vikentios Damonos Kefalonia Ferries, Manentis Hairstyling, Εστιατόριο Fotis Family, Bookstore του Πόρου, Rotor και ΕΚΟ Τζάκης Γεράσιμος!)

Στην απονομή των αναμνηστικών βραβεύσεων και ομιλιών που ακολούθησαν το βράδυ πρώτος βράδευσε τους επιτυχόντες ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μηχαλάτος ο οποίος μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια στους βραβευθέντες και θεατές της εκδήλωσης.

Σχετικές βραβεύσεις ακολούθησαν από τον Αντιδήμαρχο Ελειού Πρόννων Σπυρονικόλα Σολωμό, τον εκπρόσωπο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Γιάννη Πετράτο και την εκπρόσωπο του πολιτικού συλλόγου του Πόρου ”Ο Πρόνησος” Ντίνα Ασπρογέρακα.

Η βασική ψυχή πίσω από την διοργάνωση, υλοποίηση και παρουσιάση της εκδήλωσης ήταν ο Ποριώτης Δημήτρης Πανταζής του καταστήματος Your Bike ο οποίος μας υποσχέθηκε ακόμα καλύτερα νέα και νέες εκπλήξεις για την μοναδική αυτή Κεφαλονίτικη αθλητική εκδήλωση στο μέλλον που έρχεται!

Τέλος, οι αθλητές που συμμετείχαν στον ξακουστό (και πρώτο στην βαθμολογία στα Ιόνια Νησιά) αυτό ποδηλατικό αυτό γύρο της Κεφαλονιάς μας ήρθαν από πολλά μέρη του κόσμου όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Νότια Αφρική, την Αμερική, την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κεφαλονιά. Πολλοί από τους σπουδαίους αυτούς συμμετέχοντες αθλητές έρχονται ειδικά για το σκοπό αυτό κάθε χρόνο στην Κεφαλονιά μας και υποσχέθηκαν να πράξουν το ίδιο και του χρόνου!

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΓΚΑΔΗΣ