Πάλι «τα γυρίζει» ο Θεόφιλος!

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

Την περασμένη Παρασκευή (31/1) ο «Η» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ αναφερόταν στην πρώτη ήττα του Θεόφιλου στο Δ.Σ. που έγινε δύο μέρες πριν (29/1), καθώς «δεν πέρασε ο κανονισμός κοινοχρήστων χώρων» και περιέγραφε στο κείμενο τα γεγονότα και συγκεκριμένα:

«Τα πρώτα μπλόκο υπέστη στο προχθεσινό  Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, αφού το ζήτημα του κανονισμού των κοινόχρηστων χώρων δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την αυξημένη πλειοψηφία που απαιτεί ο νόμος.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή ο κανονισμός κοινόχρηστων χώρων είναι κανονιστική πράξη (ειδική μορφή απόφασης) για την υπερψήφισή της χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 14 τουλάχιστον μελών.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου μπόρεσε να επιτύχει τη θετική ψήφο μόλις 12 μελών (της παράταξης του, του Παν. Βανδώρου και των Σπ. Πεφάνη και Αργ. Γαβριελάτου), ενώ απέναντι του βρέθηκε η Παράταξη Παρίση, η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μάκης Φόρτες.

Η Παράταξη «Κεφαλονιά νησί για όλους» ψήφισε «παρών».

Το αποτέλεσμα, λοιπόν, 12 υπέρ, 10 κατά και 3 «παρών» δεν έφθασε για να «περάσει» το θέμα, οπότε ο κανονισμός των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αργοστολίου απορρίφθηκε και, προφανώς, ο δήμαρχος θα εξαναγκαστεί να τον επαναφέρει με αλλαγές αν θέλει να «περάσει» από το Δ.Σ.

Μετά από αυτά, προκύπτει ότι η μεθόδευση της συναίνεσης που ακολουθεί ο δήμαρχος Αργοστολίου δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και με αυτό διαφαίνεται ότι αν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν αλλάξουν τακτική απέναντι στις άλλες παρατάξεις ίσως βρεθούν απέναντι σε άσχημες εξελίξεις».

Παρ’όλα αυτά μέσα στη λογική που διακατέχει την δημοτική αρχή και προσωπικά τον ίδιο τον δήμαρχο πως …τα ξέρουν όλα, ο Θ. Μιχαλάτος στον ιδιοκτησίας του ραδιοφωνικό σταθμό δήλωνε για το θέμα:

«Εμείς πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τον παλιό κανονισμό, όμως δεν ψηφίστηκε και πλέον ισχύει ο παλιός κανονισμός, που είναι όμως ο ίδιος αυτός που φέραμε εμείς στο χθεσινό συμβούλιο! Αυτό είναι το παράδοξο! Το ξεκαθαρίζει άλλωστε και ο Νόμος, ότι αν δεν υπάρχει καινούργιος κανονισμός, ισχύει ο παλιός και εμείς με αυτόν θα πάμε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό» .

Δεν πέρασαν λοιπόν πολλές ημέρες και ο Θεόφιλος με την προσφιλή του μέθοδο της κυβίστησης και σαν να μην τρέχει τίποτα, αναδιπλώνεται θεαματικά και δίχως να μπει στον κόπο να δώσει καμία εξήγηση, εισηγείται στο επόμενο ΔΣ την ερχόμενη Δευτέρα 10/9 την  …«Ανάκληση της 30/2020  απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά καθορισμό τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων οικ. Έτους 2020  (άρθρο 3 του Ν 1080/1980)»!

Με δυό λέξεις και πιο απλά, άλλη μία …θεαματική κωλοτούμπα του Θεόφιλου και παίρνει πίσω μια απόφαση που έσκιζε τα ιμάτια του πως θα εφαρμοστεί!

Κύριε δήμαρχε αντιλαμβάνεσαι ότι η όλη υπόθεση αποτελεί ένα μεγαλειώδες στραπάτσο για το θεσμό που υπηρετείς;      

Δεν μπορεί ο δήμαρχος άλλα να λέει τη μιά μέρα και άλλα την άλλη και να μην αισθάνεται την ανάγκη να δώσει μια εξήγηση στους συμπολίτες του!       

Αγαπητέ Θεόφιλε, δεν είναι στραβός ο γιαλός όπως νομίζεις, αλλά …στραβά αρμενίζεις εσύ!

Πιάσε το σφυγμό του κόσμου τώρα που είναι νωρίς. Για το καλό του δήμου και των δημοτών αλλά και …το δικό σου ακόμα.

Αφουγκράσου την δυσανασχέτηση ακόμα και των ανθρώπων που σε στήριξαν και σε ψήφισαν. Δεν πας καλά και πρέπει να αλλάξεις τακτική.

Εσύ δεν μας έλεγες ότι από 1ης Σεπτεμβρίου όλα θα πηγαίνουν …ρολόϊ;             

Σου χτυπάμε καμπανάκι εδώ και καιρό, αλλά εσύ του …κεφαλιού σου.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος