«Πήραν φωτιά» τα …κινητά στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να υπάρξει απόλυτη απαρτία!

«Πήραν φωτιά» τα κινητά τηλέφωνα προκειμένου να επιτευχθεί απαρτία στη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου).

Το θέμα αφορούσε την Παραλαβή επικαιροποιημένης μελέτης του έργου: «Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου “Ανδρέα Βεργωτής”-αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα».

Το θέμα θεωρήθηκε κατεπείγον λόγω υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει ήδη υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Κεφαλονιάς και της Γ.Γ.Α Υπουργείου Αθλητισμού.

Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχε απαρτία οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης έπαιρναν τηλέφωνα όσους δημοτικούς συμβούλους απουσίαζαν, προκειμένου να επιτευχθεί απαρτία.

Ουσιαστίκά, το θέμα αφορούσε πρόσθεση και άλλων προδιαγραφών fifa , που είναι υποχρεωτικές πλέον, βελτιώσεις υλικών, επικαιροποίση τιμών και άλλες μικροαλλαγές. Δεν υπάρχει τροποποίηση προϋπολογισμού του έργου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, με βάση το χρονοδιάγραμμα της μελέτης του έργου, εντός τριών μηνών πρέπει να έχει γίνει δημοπράτηση του έργου. Λόγω των αλλαγών αυτών που έπρεπε να επιτευχθούν, το θέμα έπρεπε να περάσει από το Δ.Σ. και κατόπιν, αφού βγουν τα τεύχη δημοπράτησης, να περάσει από την ΟΙκονομική Επιτροπή.

Στην έκτατη συνεδρίαση του Δ.Σ. παραβρέθηκε ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης. Από πλευράς αντιπολίτευσης, συμμετείχαν ο δ.σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Κουρούκλης και ο δ.σ. της Ενωμένης Τετράπολης κ. Ανδρέας Ζαπάντης.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Φωτό από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο