ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

→ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟΝ ΜΑΣ τον απεριόριστον, την μεγάλην αγάπην και ευγνωμοσύνην μας, σε πλήρην αναγνώρισιν του Θεάρεστου ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ τους, έχουν, και πρέπει να έχουν, από το σύνολον της κοινωνίας μας, όλοι οι άξιοι, όλοι οι σεβόμενοι το ιερόν και επίπονον Έργον τους ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ, όλων των βαθμίδων της μόρφωσης και της εκπαίδευσης των παιδιών μας! ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ!!!

→ ΤΟΝΙΖΩ το «λειτουργήματός τους», αφού το Έργον τους δεν έπρεπε και επ’ ουδενί να θεωρείται απλόν «επάγγελμα», εξασκούμενον -σε πλείστες όσες γνωστότατες και ατυχέστατες περιπτώσεις- από ανθρώπους οι οποίοι ένοιωθαν προορισμένοι να γίνουν ιατροί, νομικοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες ή κάτι άλλο, αλλά τα …«μόρια» τα ευλογημένα-καταραμένα, αυτά που …«έπιασαν» κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις τους, δεν ήταν ακριβώς τα …προβλεπόμενα, για την εκπλήρωσιν των ονείρων τους! Της άσκησης δηλαδή, του λειτουργήματος ή του επαγγέλματος, για το οποίον εθεωρούσαν εαυτούς «γεννημένους», και πιθανότατα να ήταν!

→ ΕΤΣΙ, με κάπως  λιγότερα … «μόρια», καταναγκαστικά γι’ αυτούς και για όλους μας, κατέληξαν να προσπαθούν να ασκήσουν λειτούργημα το οποίον ίσως και να απεχθάνοντο, και για το οποίον εγνώριζαν και οι ίδιοι, ότι ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ! ΕΝΤΕΛΩΣ!

→ ΑΦΟΥ τους έλειπε η «φλόγα», το διακαές ενδιαφέρον, η αδιαπραγμάτευτη αγάπη,  ο απεριόριστος σεβασμός, η λατρεία τους προς ό,τι εκαλούντο να φέρουν εις πέρας! Να μορφώσουν, να εκπαιδεύσουν, να διαπαιδαγωγήσουν τις μοναδικές ελπίδες της κοινωνίας μας δηλαδή! Τα παιδιά μας!

→ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ: 

→ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ένα πρωΐ, και να ακούσω στις επίσημες ειδήσεις ότι κάτι άλλαξε, στο γενικότερα και μακροχρόνια άθλιον αυτό «Σύστημα», το τέτοιον της αποκλειστικά δια …«μορίων» τελεσίδικης-υποχρεωτικής κατεύθυνσης-«δρομολόγησης» Νέων μας(έτσι αποφασισθείσης σε …ώρες), προς «ισόβια έργα καταναγκαστικά» γι’ αυτούς, και έτι χειρότερον… για τόσους άλλους!

→ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στον ιερόν και ευαίσθητον τομέα, αυτόν  της μόρφωσης και  της εκπαίδευσης, των Ελπίδων της Κοινωνίας μας!

→ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ, επιτέλους, να αποφευχθούν οι πάρα πολλές, οι ιδιαζόντως  επώδυνες και καταστροφικές συνέπειες, για μαθητές, για γονείς, για κηδεμόνες και άλλους πολλούς, οι οποίοι, πολύπλευρα, θα υποφέρουν τα μέγιστα αργότερα, από αυτό ακριβώς «ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ»!!!