Πανδημία-Τα νησιά μας στο κόκκινο

Aπό την Ν. Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στα νησιά μας, μέσα σε  λίγα εικοσιτετράωρα, σε ότι αφορά το μέτωπο της πανδημίας. Κοιμηθήκαμε covid-free,όπως μας διαβεβαίωναν οι αρμόδιοι και ξυπνήσαμε στο κόκκινο με  πολλαπλά κρούσματα .

 Η αγωνία του κόσμου πολύ μεγάλη ενώ οι δομές υγείας των νησιών λειτουργούν με χίλια προβλήματα.

  • Στο Γ. Ν. Νοσοκομείο δεν υπάρχει ειδικός παθολόγος και προσπαθεί η 6η ΥΠΕ να λύσει το πρόβλημα με  μετακινήσεις γιατρών από την Πάτρα ανά εβδομάδα ενώ έχουμε νοσηλευόμενους και αεροδιακομιδές προς αναζήτηση ΜΕΘ και οι συμπολίτες  μας ασθενείς κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους περιμένοντας ώρες μέσα στο ασθενοφόρο για διαθέσιμη ΜΕΘ..
  • Το Γ.Ν Νοσοκομείο και  το Μαντζαβινάτειο εξακολουθούν  να είναι χωρίς διοικητές, ο δε εκτελών χρέη διοικητού, απεγνωσμένα προσπαθεί να καλύψει το κενό της ανυπαρξίας σχεδιασμού. 
  • Στο Κ.Υ Σάμης ο γιατρός και οι νοσηλευτές  είναι σε απόγνωση, ενώ δυο νοσηλευτές έχουν νοσήσει και είναι σε καραντίνα. Και το αποκορύφωμα αυτής της θλιβερής κατάστασης είναι, να μην τους έχει αποσταλεί η λίστα με τους συμπολίτες μας που ήταν να εμβολιαστούν χθες Δευτέρα, ώστε να τους ειδοποιήσουν ότι δεν ήρθαν τα εμβόλια, με αποτέλεσμα αυτοί να ταλαιπωρούνται να μεταβούν στη Σάμη και τελικά μα μη μπορούν να εμβολιαστούν.

Όσο για τον σχεδιασμό πως και που θα εμβολιάζονται οι πολίτες τι να πούμε: Από την Ιθάκη ενημέρωσαν  να πάνε Ληξούρι και Λευκάδα, από το Ληξούρι να πάνε Σάμη..!! 

Και μαζί με όλα αυτά αποκαλύφθηκε,  σε ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας ότι ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει μόνο τα θετικά μοριακά τεστ κι όχι τα rapid, παρουσιάζοντας μια πλασματική εικόνα για την πορεία των κρουσμάτων στα νησιά μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ -ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 

Που είναι τα μαζικά τεστ του πληθυσμού, που είναι ο έλεγχος στις πύλες εισόδου των νησιών μας, που είναι η σωστή παρακολούθηση όσων είναι θετικοί, που είναι η λειτουργία της ΜΕΘ, που είναι οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών , που είναι ο προγραμματισμός  και τέλος που είναι  ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι είναι πανέτοιμοι για όλα(!!). Το μόνο που κατάφεραν ήταν να εξαναγκάσουν σε παραίτηση και φυγή και όσους γιατρούς είχαν απομείνει.

Ο βουλευτής κ.Π.Καππάτος, συντάσσεται με την κεντρική κομματική γραμμή υποβαθμίζοντας  την  ασφάλεια και την υγεία τον συμπολιτών του, ενώ από πέρυσι  όφειλε, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας προ των πυλών,  να υψώσει το ανάστημα του και  να διεκδικήσει τα αυτονόητα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στα νησιά μας, και όχι απλά να επιχαίρεται για τον χαρακτηρισμό του Γ. Ν. Νοσοκομείου σε άγονο. Να αντιληφθεί ότι δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες και ότι αυτό που μετράει στην κοινωνία μας δεν είναι η ‘καλή’ εικόνα που παρουσιάζει ο ίδιος στο σύστημα εξουσίας του κ.Μητσοτακη, αλλά με τι ψυχή και με τι πάθος απαιτεί  λύσεις εδώ και τώρα, γιατί για κάποιους συμπολίτες μας μπορεί να μην υπάρχει το μετά.

Όλοι εκεί στη Νέα Δημοκρατία με περίσσιο θράσος, ήξεραν να καθυβρίζουν τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κλήθηκε να συμμαζέψει το χάλι δεκαετιών που δημιούργησαν  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα, ένα χρόνο μετά την πανδημία  αποδεικνύονται  ανίκανοι να οργανώσουν και να διαχειριστούν την κρίση για  τον  μικρό πληθυσμό  των νησιών μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τραυλός θυμήθηκε τώρα να πάρει άμεσα μέτρα και να κλείσει το νησί από λιμάνια κι αεροδρόμιο, θυμήθηκε τώρα να εισηγηθεί την έλευση στρατιωτικών γιατρών, θυμήθηκε  τώρα να κλείσει τα σχολεία την στιγμή που άνοιξαν 1/2/2021, χωρίς να έχουν γίνει τεστ  σε μαθητές  και εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα στους δεκάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που γύρισαν από τις πατρίδες τους για να αναλάβουν υπηρεσία.

Αν εκεί στη τοπική Νέα Δημοκρατία αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε έργο φωνάξτε τώρα όσο προλαβαίνετε, αν φυσικά τώρα προλαβαίνετενα σωθεί η κατάσταση. Αντί να εισηγείστε σκληρότερο lockdown και να μας κουνάτε το δάχτυλο, συνταχθείτε με τη φωνή  του κόσμου που απαιτεί:

  • Πλήρη κι ακριβή ενημέρωση για όλα τα θετικά κρούσματα κι όχι απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων.
  • Συστηματική παρακολούθηση των νοσούντων και ιχνηλάτηση των επαφών τους για να αποφύγουμε την διασπορά.
  • Εδώ και τώρα μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ στο σύνολο των κατοίκων των νησιών μας με προτεραιότητα των εργαζομένων σε χώρους μαζικής προσέλευσης πολιτών.
  • Μόνιμες προσλήψεις γιατρών με ισχυρά κίνητρα, οικονομικά και εξέλιξης.
  • Μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού.
  • Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ με εξειδικευμένο προσωπικό, ακόμη και έσχατη λύση των στρατιωτικών γιατρών.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών κι επιστροφή του νοσηλευτικού προσωπικού στο καθεστώς των βαρέων κι ανθυγιεινών.
  • Άμεση Ενίσχυση  από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον εξοπλισμό και την συντήρηση των νοσοκομείων και των Κ.Υ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Αργοστόλι 16 Φεβρουαρίου 2021
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ