Πανηγύρι στη Λάμια

Oπως κάθε χρόνο ετσι και εφέτος θα εορτασθεί µε Θρησκευτική λαµπρότητα και µεγαλοπρέπεια η Ιερά Πανήγυρις «το Γενάσιο της Θεοτόκου».

Σήμερα και ώρα 7.30 µ.µ. θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Ιερά Πανήγυρις μετά Αρτοκλασίας.

Αύριο και ώρα 7.30 π.µ. θ’ αρχίσει ο Ορθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Εορτής, αύριο και ώρα 6 μ.μ. θα αρχίσει η Ιερά Παράκληση και θα επακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους του χωριού μας με τη συμμετοχή Φιλαρμονικής.

Η Ιερά Εικόνα θα τοποθετηθει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του χωριου µας εώς τις 14 Σεπτεμβρίου όπου κάθε βράδυ στις 8 µ.µ. θα ψάλλονται Ιερές Παρακλήσεις.

Το απόγευµα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 µ.µ. θα ψαλλεί Ιερά Παρακληση και εν συνεχεία επιστροφή της Ιεράς Εικόνας στην Ιρα Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Λάµιας.

Την Δευτέρα 11 προς Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου όπου ευρίσκεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας µας µε τη συµµετοχή Ιερέων και καλλίφωνων Ιεροψαλτών.

Τις Ιερές Ακολουθίες θα λαμπρύνουν ο Ιερός Κλήρος και το Εκκλησιαστικό Τµήµα Εκκλησιαστικής Χορωδίας υπό την Διεύθυνση του κ. Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Σήμερα µετά το τέλος του Εσπερινού θα καούν θεαµατικά πυροτεχνήµατα και θα λειτουργήσει εστιατόριο µε το παραδοσιακό γουρουνόπουλο, τη ροµπόλα και τη φέτα των Δειληνάδων.

Χορός µέχρι το πρωΐ µε την ορχήστρα «Λαϊκά Δρώμενα», στο βιολί ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης.

Θα υπάρχει συγκοινωνία με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά.

Εκ της Ιεράς Μονής