Παράξενος λαός. Αμφιλεγόμενοι ηγέτες

Γράφει ο ΠAYΛOΣ ΠAΠAΔATOΣ
Eπικοινωνιολόγος-οικονομολόγος

Στις αρχές Ιουλίου του 2015, τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα είχαν απόδοση 19.27%. Όποιος λοιπόν είχε επενδύσει σε αυτά, σήμερα που τα spreads είναι 6.75%, θα είχε πολλαπλασιάσει την επένδυσή του. Αλλά ποιος να επενδύσει στην άμοιρη τούτη χώρα, στην οποία οι εργολάβοι της καταστροφολαγνείας κάνουν πολύ μεγαλύτερη καταστροφή από όσο η θλιβερή μας κυβέρνηση;

Σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι υπάρχει μια πανεθνική συνωμοσία καλλιέργειας μιζέριας, προκειμένου να κατασταλεί η δημιουργικότητά μας. Ως άμοιροι δεσμώτες, παρακολουθούμε τους Έλληνες υπουργούς που με σκυμμένο κεφάλι δίνουν αναφορά στην τρόικα, την οποία τρόικα έφερε αλλά και διατηρεί στην Ελλάδα η φαυλότητα, η ανικανότητα και ο λαϊκισμός κάποιων πολιτικών μας, οι οποίοι, φευ, παραμένουν ατιμώρητοι!

Η κυβέρνηση έχει αναγάγει τη μείωση του χρέους ως το μοναδικό αλλά και εθνικό της μέλημα. Λυπάμαι, αλλά όσο και αν μας μειώσουν το χρέος, αν δεν αποκτήσουμε ένα μικρό και ευέλικτο κράτος, με εκπαιδευμένους υπαλλήλους, απαλλαγμένο από άχρηστους οργανισμούς, σε λίγα χρόνια πάλι στο ίδιο σημείο θα είμαστε. Οι ασπιρίνες μπορεί να «ρίχνουν» τον πυρετό, δεν θεραπεύουν όμως την ασθένεια. Το κράτος-‘πατερούλης’ που δίνει στέγη στους ανεπάγγελτους αφισοκολλητές που συναθροίζονται έξω από τις πόρτες των πολιτικών κομμάτων, πρέπει να εξαλειφθεί εδώ και τώρα. Αυτοί είναι που φτιάχνουν το κράτος μας στο δικό τους μπόι!

Τρία χρόνια απαιτούνται για να βγάλει μία εταιρία ΦΕΚ!!! Ποιός βλάκας θα επενδύσει; Χειρότερο όμως από την οικονομική κρίση είναι το γεγονός ότι δεν κόβουμε τον Γόρδιο δεσμό των προβλημάτων που μας έφθασαν έως εδώ. Επτά χρόνια πέρασαν, τίποτα δεν άλλαξε.

Ας μην γίνω όμως και εγώ καταστροφολάγνος. Κάποιες προσπάθειες έπιασαν τόπο. Το πρωτογενές πλεόνασμα έφθασε 6.5 δις – χρωστάει όμως παντού το σημόσιο- τα τελυαταία δύο χρόνια το 40% των ρυθμισμένων κόκκινων δανείων που, χάριν του θλιβερού νόμου Κατσέλη, γινόντουσαν ξανά κόκκινα, τώρα γίνονται μόνο το 18%. Αν τώρα στην αγορά των ομολόγων μας εισέλθει και η ΕΚΤ, πράγμα πολύ πιθανόν, τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την έξοδό μας στις αγορές και σίγουρα θα αρχίσει και η αποτελμάτωση της ελληνικής οικονομίας.

Σημείωση

To 1989 η μικρή ΔΗΑΝΑ του μεγάλου Κωστή Στεφανόπουλου ήταν η μόνη που αρνήθηκε την εκχώρηση τηλεοπτικών αδειών «σε επικίνδυνους ανθρώπους και μάλιστα σε απουσία θεσμικού περιβάλλοντος». Προχθές, τον έκλαψε το πανελλήνιο. Οι Πατρινοί όμως τον εξέλεξαν για βουλευτή τους μόλις στην τέταρτη προσπάθειά του (!) και όταν ίδρυσε τη ΔΗΑΝΑ – επιδιώκοντας φυσικά τη διάλυση της ΝΔ – οι Έλληνες δεν τον ψήφισαν ούτε καν για βουλευτή! Παράξενος λαός. Αμφιλεγόμενοι ηγέτες.

 

*Από την Real News