Περίπτερο ενημέρωσης της Περιφέρειας στον Χάρακα κατά τα εγκαίνια της Πέμπτης 29/4

 

Η Περιφέρεια Iονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» σε συνεργασία με το γραφείο Europe Direct Ιονίων Νήσων συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Europe in my Region 2017 για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η πρωτοβουλία Europe in my Region προτείνει την παράλληλη οργάνωση εκδηλώσεων από τα κράτη μέλη για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων και επικεντρώνεται στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες, και στην παρουσίαση τους με εκδηλώσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού, κλπ χαρακτήρα, με τη συμμετοχή των πολιτών.

Εκδηλώσεις Προβολής έργων   (Open E.U. Project days)

Στην Κεφαλονιά, την Πέμπτη 29/6/2017:

Το έργο το οποίο επελέγη να προβληθεί στην Κεφαλονιά είναι η «Λειτουργική αποκατάσταση και ασφάλεια επαρχιακής οδού Νο 25- Γέφυρα Χάρακα» που περιλάμβανε την κατασκευή γέφυρας και άλλων απαραίτητων έργων στην επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 25 (Αργοστόλι – Φισκάρδο), στην περιοχή του Χάρακα, προκειμένου να αποκατασταθεί τμήμα της, το οποίο έχει υποχωρήσει λόγω της κατακερματισμένης ζώνης υπάρχοντος τεκτονικού ρήγματος, αφήνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Τα οφέλη από το έργο: Αποκατάσταση ασφαλούς οδικής επικοινωνίας του βόρειου τμήματος της Κεφαλονιάς με το υπόλοιπο νησί, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Europe in my Region» θα στηθεί περίπτερο ενημέρωσης στη Γέφυρα του Χάρακα από τις 11.00-14.00μ.μ., παράλληλα με την εκδήλωση εγκαινίων του έργου που θα γίνουν στις 11.00π.μ.

Στους επισκέπτες του περιπτέρου και τους διερχόμενους θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.

Όλες οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται πανευρωπαϊκά έχουν αναρτηθεί στο χάρτη της Inforegio: http://ec.europa.eu/regional_policy/el/policy/communication/inform-network/map/

Την ευθύνη για την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων (τηλ. 26613 60033, e-maiL: ionia@mou.gr) σε συνεργασία με το περιφερειακό γραφείο Εurope Direct.