Πετυχημένη εκδήλωση απ’ το «Ριφόρτσο»

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με τον σύλλογο ναυτικών «Νίκος Καββαδίας» διοργάνωσαν με επιτυχία το Σάββατο βράδυ 21 Ιουλίου την εκδήλωση με θέμα «Ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς στο πέρασμα του χρόνου» στο θεατράκι, στην προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε άγνωστο υλικό και φωτογραφίες για τις ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς μέσα από ομιλίες.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Ριφόρτσο» Διονύσης Φωκάς, στη συνέχεια ο Μηνάς Αντύπας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ο Γεράσιμος Γαλανός ανέγνωσε ομιλία της κ. Πέγκυς Μοσχονά για την οικογένεια Βαλλιάνου, ο Διευθυντής της σχολής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων Ρασσιάς Διονύσιος αναφέρθηκε στην οικογένεια Βεργωτή και την προσφορά τους στην Κεφαλονιά και οι ομιλίες έκλεισαν με τον πρόεδρο του συλλόγου ναυτικών καπετάν Τάσο Παγουλάτο που μίλησε για τη ζωή των ναυτικών.

Στο δεύτερο μέρος ο λαογραφικός, χορευτικός όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, ο Giorgio Vincenzo Filieri από το ελληνόφωνο χωριό Στερνατία της Ιταλίας τραγούδησε Γκρεκάνικα τραγούδια και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, στη συνέχεια ακολούθησε Κεφαλονίτικο κέρασμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ και του Λιμενικού Ταμείου, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Ανθοπωλείο Μποσώνης και Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας.