«Πλούτος» στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου σήμερα και αύριο (25 και 26-1) από την «Έξοδο Αιγαίου»

Την πιο ωραία και διδακτική κωμωδία του Αριστοφάνη, «Πλούτος» προσαρμοσμένη για τα παιδιά των Σχολείων παρουσιάζει η ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ σε μετάφραση Νίκου Παροίκου, στο Αργοστόλι σήμερα και αύριο (Δημοτικό θέατρο «Ο Κέφαλος»).

Η υπόθεση του έργου:

Ενας φτωχός πατέρας, ο Χρεμύλος, πάει στο Μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα, πώς θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής και τι παιδεία πρέπει να δώσει στο γιό του.

Ο θεός τον συμβουλεύει να βγει από το ναό και τον πρώτο που θα συναντήσει στον δρόμο, να τον πάρει στο σπίτι του. Ο Χρεμύλος έκπληκτος διαπιστώνει ότι ο πρώτος που συναντάει είναι ένας κουρελιάρης τυφλός. Είναι ο θεός Πλούτος που ο Δίας τύφλωσε γιατί βοηθούσε τους φτωχούς, καλούς και δίκαιους.

Ο Χρεμύλος του υπόσχεται ότι θα τον πάει στον Ασκληπιό και ότι εκεί θα βρει το φως του. Ενώ ετοιμάζονται, εμφανίζεται ένα απαίσιο σκιάχτρο, η Φτώχεια.Τους προειδοποιεί ότι αυτό που πάνε να κάνουν θα είναι η καταστροφή των ανθρώπων. Γιατί, τους λέει, αν ο Πλούτος ξαναβρεί το φως του, και μοιράζει χρήματα παντού, τότε ποιός θα δουλεύει; Ομως ο Χρεμύλος δεν την ακούει, την διώχνει και στη συνέχεια οδηγεί τον Πλούτο στον Ασκληπιό,όπου ξαναβρίσκει το φως του.

Tο έργο παρουσιάζεται σε παραγωγή και σκηνοθεσία Ηλέκτρας Παροίκου, σκηνικά-κοστούμια-μάσκες Αννας Περντρώ, μουσική Χρήστου Λεοντή. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Σπύρος Ξένος, Μάνος Βαζαίος, Μάνος Τσίζεκ, Ηλέκτρα Παροίκου και ο χορός των φτωχών.

Την παράσταση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά στη Κεφαλονιά (Δημοτικό Θέατρο « Ο Κέφαλος») σήμερα και αύριο, κατόπιν συνεννοήσεως.

Παραστάσεις: 9 π.μ. 10.30’ π.μ. Διάρκεια: 1.15’ Τιμή εισιτηρίου: 5 Ευρώ.

Κρατήσεις: Τηλ. 210/9235453 (πρωί 9.30 -12.30) τηλ. ανάγκης 6944761133.

Κρατήσεις και στο e-mail: exodos5@otenet.gr

www.aegeanexodos.gr