Πνέει τα λοίσθια η Υγεία λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς, με έγγραφο στο δήμαρχο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς απέστειλε το ακόλουθο έγγραφο προς τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίση.
(ΚOΙΝ/ΣΗ: Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Γερ. Παπαναστασάτο)
ΘΕΜΑ:
«Συζήτηση και απόφαση στο Δ.Σ. για την στελέχωση των Νοσοκομείων και όλων των Δομών Υγείας της Κεφαλονιάς, ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του Μαντζαβινατείου».
Κύριε Δήμαρχε,
Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και η Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής έχουν αιτηθεί στο πρώτο ΔΣ να γίνει συζήτηση με αποκλειστικό θέμα την υγεία στο Νομό και το ντε φάκτο κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου. Επιπλέον, έχουν ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου στην κινητοποίηση που ετοιμάζουν στο Υπουργείο Υγείας και στη Βουλή. Παρόλα αυτά, ως Δημοτική Αρχή απαξιώνετε το αίτημα και δεν δίνετε καμία απάντηση.
Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας (ΚΥ, αγροτικά ιατρεία, ψυχική υγεία, ΕΚΑΒ) της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης είναι δραματική. Λόγω υπηρεσιακών μεταβολών και συνταξιοδοτήσεων το ΓΝ Νοσοκομείου Αργοστολίου (ΓΝΝΑ) υποστελεχώνεται και το ίδιο συμβαίνει με το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όπως και με τις υπόλοιπες δομές υγείας του Νομού. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει, αφού επίκεινται νέες συνταξιοδοτήσεις.

Η κατάσταση αντί να αντιμετωπιστεί από τις κυβερνήσεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αντιμετωπίσθηκε το 2012 με υποβάθμιση-μείωση της οργανικότητας στο Μαντζαβινάτειο και σήμερα με διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο και τις υπόλοιπες δομές προς το ΓΝ Νοσοκομείο Αργοστολίου. Έτσι, ενώ η κατάσταση στο ΓΝΝΑ χειροτερεύει, προωθείται η υποβάθμιση του Μαντζαβινάτειου σε ΚΥ με τη ντε φάκτο ακύρωσή του ως Νοσοκομείου και υπολειτουργούν όλες οι δομές υγείας. O λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όντας με μεγάλη συγκοινωνιακή δυσχέρεια, κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο.
Σας καλούμε για πολλοστή φορά να φέρεται το θέμα στο ΔΣ –και με βάση την αίτηση που έχει κάνει η Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων – για στήριξη των αιτημάτων και των πρωτοβουλιών του λαού μας ώστε:
* Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
* Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
* Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.
* Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.
Αργοστόλι 9 Ιούνη 2016

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς
Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Νίκος Γκισγκίνης
Γιάννης Κουρούκλης

kourouklis giannis