Προκήρυξη πολύ-άθλου τύπου «Survivor» στην παραλία της Σάμης

Το Σαββάτο 22/7/2017 θα διεξαχθεί στην παραλία της Σάμης κάτω από τον χώρο του κάμπινγκ , αγωνιστικό γεγονός τύπου «SURVIVOR», σε ειδικά κατασκευασμένο για το σκοπό αυτό, πρωτότυπο διαγωνιστικό χώρο. Τα αγωνίσματα δοκιμάζουν και αξιολογούν ταχύτητα, επιδεξιότητα, αντοχή, δύναμη, ευελιξία, ισορροπία και ευστοχία. 

Άφιξη αθλητών –ώρα 17.00 εγγραφή αναλόγως προσέλευσης κατά προτεραιότητα άφιξης. Το γεγονός ξεκινά ώρα 18.00.

Αφορά σε συμμετέχοντες άνδρες-γυναίκες άνω των 15 ετών οι οποίοι υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή προβλήματα υγείας που ανακύψουν. Μπορούν να συμμετέχουν και παιδία αν και εφόσον συναινούν οι κηδεμόνες τους την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης που θα τους δοθεί την μέρα του αγώνα από την γραμματεία της διοργάνωσης. Βραβεύεται ο 1ος Άνδρας και η 1η Γυναίκα που θα ολοκληρώσουν ταχύτερα και επιτυχώς βάσει των κανονισμών, επιλεγμένα αγωνίσματα. Μεταξύ των 2ων πρώτων ανδρών και 2ων πρώτων γυναικών θα διεξαχθεί ο τελικός.

Ως κριτήριο αξιολόγησης αναφέρεται ο ταχύτερος χρόνος ολοκλήρωσης των αγωνισμάτων. Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε τμήμα εξ΄ αυτών και να αξιολογηθούν. Υποχρεούνται να συμμετέχουν σε όλα, ολοκληρώνοντάς τα αναλόγως υποδείξεων της διοργάνωσης.

Το αγώνισμα της ισορροπίας της ρακέτας με μπαλάκι, επαναλαμβάνεται αν πέσει το μπαλάκι έως τρεις φορές, μέχρι να ολοκληρωθεί χωρίς να πέσει. Μετά τις 3 φορές ακυρώνεται ο αθλητής.

Τα αθλήματα διεξάγονται σε δύο σειρές : τρέχουν ανά δύο. Δεν έχει σημασία το φύλο ή η ηλικία στα ζευγάρια καθώς χρονομετρούνται ατομικά και στο τέλος προκρίνονται οι δύο καλύτεροι άνδρες και οι δύο καλύτερες γυναίκες.

Ξεκινούν με:

  • τρέξιμο 200μ,
  • εν συνεχεία τρέξιμο σε ρόδες,
  • πέφτουν σε μια αυλακιά νερό που έχει μέσα σκοινιά,
  • ακολουθεί έρπην,
  • μετά ισορροπία με ρακέτα και μπαλάκι πάνω σε κύβους,
  • μετά σπρώξιμο καροτσιού και άμμο με 4 μπαλάκια,
  • και ρίψη μπαλακιών σε καλάθι.

Το εγχείρημα συνιστά συν-διοργάνωση της ΠΙΝ-ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγιαλό Σάμης, υπό την ευγενική καθοδήγηση, αρωγή, οργανωτική επιμέλεια του ΣΔ Κεφαλληνίας καθώς και την στήριξη του Ναυταθλητικού Ομίλου Σάμης. Πληροφορίες για τα αγωνίσματα στο 6977533958.

 Μεταξύ των σκοπών του αγώνα είναι :

  1. η προαγωγή αθλητικού πνεύματος και η ευαισθητοποίηση εθελοντών για την διοργάνωση δρομικών και γενικά αθλητικών ή ψυχαγωγικών γεγονότων.
  2. η αντίληψη της άθλησης και της αντοχής ως έκφραση αναζήτησης των ανθρώπινων ορίων, μέσα από την επαφή με την ανοιχτή και ανεξέλεγκτη φύση, που επιβάλλει τους κανόνες της, απαιτώντας σεβασμό, επίγνωση, θάρρος, ψυχοσωματική δύναμη και εμπειρία
  3. Η παροχή εναλλακτικών διεξόδων άθλησης και διαφυγής στον τοπικό πληθυσμό.
  4. η προσέλκυση επισκεπτών με σκοπό να γνωρίσουν και να μυηθούν στα γνωρίσματα της περιοχής και παράλληλα να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν

Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα

  • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.
  • Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών.
  • Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
  • Οι αθλητές συμμετέχουν με προσωπική τους ευθύνη στον αγώνα, τόσο αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους, όσο και ως προς την εμπειρία τους ή τυχόν ατυχήματα που συμβούν κατά την διάρκεια του γεγονότος. Εννοείται ότι οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την ασφάλειά τους κατά το δυνατό καλύτερα αλλά ασφαλώς δεν ελλείπουν οι τεχνικές δυσκολίες.
  • Οι αθλητές απαιτείται να βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση
  • Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Οι ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο γίνονται από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 15 λεπτά μετά τον τερματισμό του.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής όπως πλαστικά μπουκάλια ή πλαστικές συσκευασίες στερεάς τροφής.
  • Οι αθλητές υποχρεούνται να προσέλθουν στον χώρο των εγγραφών την αναγραφόμενη ώρα έναρξης ώστε να εγγραφούν και να μην υπάρξουν κωλυσιεργίες στην έναρξη του αγώνα.
  • Απαγορεύονται παντός είδους βοηθήματα ισορροπίας και η αμφίεση συστήνεται να είναι αθλητική.

Έπαθλα

  • Στους πρώτους/τες νικητές/τριες της θα δοθούν έπαθλα.
  • Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Παρατηρήσεις

  • Η διοργάνωση δύναται να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ακόμη και να διαφοροποιήσει την κατηγοριοποίηση.
  • Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα που δεν ανήκουν στη διοργάνωση.

Σήμανση

Η διαδρομή είναι ευκρινώς σηματοδοτημένη ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευδιάκριτες και ασφαλείς για τους αθλητές. Στον αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος Ιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών, εάν χρειαστεί. Επίσης τον αγώνα θα καλύψει κλιμάκιο των Σαμαρειτών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ