Πρωταθλητής για 9η φορά ο Παλληξουριακός

Μετά τις εξελίξεις που έφερε ο κορονοϊός και την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή, χωρίς να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα (απέμεναν 3 αγωνιστικές και τα playoffs), ο τίτλος ανήκει στον Παλληξουριακό και μαζί η επάνοδος του στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ύστερα από δύο χρόνια, αναφέρει το sportsthea.

Αυτή είναι η 9η φορά που η Ληξουριώτικη ομάδα το καταφέρνει και είναι η πολυνίκης του θεσμού!

Μια εξέλιξη που σίγουρα χαροποιεί τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο κάτι λείπει από την χαρά και τα πανηγύρια που θα είχε σε διαφορετική περίπτωση.

Επίσης, του στερεί τη δυνατότητα της κατάκτησης του φετινού κυπέλλου, αφού ο κυπελλούχος θα αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, και παράλληλα ενός ιστορικού τρεμπλ!

Όπως και να έχει, η ομάδα του Ληξουριού βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κατά την διακοπή του πρωταθλήματος, και έτσι φυσιολογικά είναι η πρωταθλήτρια για το 2019-2020.

Στο φετινό πρωτάθλημα και σε μια μεταβατική περίοδο, η ομάδα του Ηλία Ζερβού, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες να φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο, παρά την αλλαγή προπονητή και αρκετών νέων ποδοσφαιριστών, δημιουργήθηκε με το «καλημέρα» ένα πολύ δυνατό και ποιοτικό σύνολο, κράμα παλαιών και νέων παικτών, όπως προαναφέραμε, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και μέχρι την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της παρέμεινε αήττητη και φυσικά στο «ρετιρέ»!

Η δουλειά ήταν στοχευμένη και με μεγάλη ακρίβεια από το τεχνικό team (Ζερβός – Ζάβαλης – Αδαμόπουλος) και στο τέλος όλοι δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα.

Πραγματικά, πρέπει να τονίσουμε την δουλειά του Ηλία Ζερβού, ενός παιδιού χαμηλών τόνων, ο οποίος στην πρώτη του προπονητική χρονιά στην ομάδα της χάρισε τίτλους και μάλιστα χωρίς κάποιος αντίπαλος της να της αφαιρέσει το αήττητο.

Κομβικό, όπως αποδείχθηκε, το τελευταίο παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη στο ντέρμπι με την Εικοσιμία. Αυτή η νίκη με 1-0 τελικά έδωσε τίτλο, αφού την διατήρησε στην κορυφή και αμέσως μετά ήρθε η διακοπή με τα γνωστά γεγονότα!

Δεν ήταν εύκολη η 9η κατάκτηση, έστω και με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, κάθε άλλο μάλιστα, αφού Διλινάτα, Εικοσιμία, Πρόννοι και Φωκάτα, ήταν πολύ ανταγωνιστικοί αντίπαλοι. Όμως, ο Παλληξουριακός πήρε με το “σπαθί” του τα παιχνίδια που έπρεπε και ιδιαίτερα τα ντέρμπι, όπου με τις παραπάνω ομάδες μέτρησε 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, δείχνοντας παράλληλα ότι ήταν έτσι κι αλλιώς, το ένα από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο και έτσι κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν το άξιζε!

Κρίμα, που αυτή η άσχημη συγκυρία, μας στέρησε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σπουδαία παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, όσο και στα playoffs και ο πρωταθλητής να αναδεικνυόταν στο γήπεδο.

Βέβαια, χάθηκαν και βαθμοί που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί (κυρίως Εθνικός – Σάμη).

Συνολικά, ο Παλληξουριακός θα ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στο 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και μέχρι τη διακοπή του, μετρώντας σε 17 παιχνίδια 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και 43 βαθμούς (40-5 τέρματα), έναν (1) παραπάνω από τα Διλινάτα, που τερμάτισαν στην 2η θέση με 42!

Σίγουρα, μια άτυχη εξέλιξη για την ομάδα του Γ. Τόγια, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα περίμενε τον αντίπαλο της στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου για να διεκδικήσει την πρωτιά της κανονικής περιόδου και να πάει με αβαντάζ στα playoffs για την διεκδίκηση του τίτλου.

Γεγονός στο οποίο φυσικά δεν ευθύνεται ο Παλληξουριακός, μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι ευνοούνται από συγκεκριμένες αποφάσεις και κάποιοι άλλοι αδικούνται!

Όσον αφορά το κύπελλο, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν προκριθεί στα ημιτελικά και είχαν κληρωθεί με αντίπαλο τα Φωκάτα σε διπλά παιχνίδια.