Πρωταθλητής κανονικής περιόδου με «7άρα» ο Παλληξουριακός σκόρπισε την Πρόοδο Ιθάκης

Ο Γεράσιμος Πολλάκης

Μετά την απώλεια του Κυπέλλου και την ισοπαλία από τα Διλινάτα στην έδρα του, ο Παλληξουριακός επέστρεψε στις νίκες και το Σάββατο το πρωί, στον Άγιο Αντώνιο, το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, τον βρήκε πρώτο και τυπικά, αφού επικράτησε εύκολα της Προόδου Ιθάκης με σκορ 7-1.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και οι «Ερυθρόλευκοι της Παλικής» γρήγορα επέβαλαν το ρυθμό τους, νικώντας εύκολα -όπως δείχνει και το σκορ- τους Ιθακήσιους.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν συνεχώς τον Μάκη Πολλάκη, ώστε να τον τροφοδοτήσουν για να βγει πρώτος σκόρερ, όπως και το πέτυχαν. Ο Πολλάκης έφτασε τα 17 γκολ πετυχαίνοντας 4, όσα και ο Αλ. Πολλάτος που έμεινε δεύτερος, στα 16.

Ο Πολλάκης άνοιξε το σκορ στο 4’ με σουτ, ενώ το 2-0 έγινε από τον Κόμητα με πλασέ. Το 3-0 έκανε ο Πολλάκης με νέο πλασέ. Στο 40’ ο Αραβαντινός πέτυχε το 4-0, ενώ ο Πολλάκης πέτυχε στο 66’ το 5-0, αλλά και το 6-0 στο 70’.

Στο 80’ ο Μπράτι με ένα δυνατό σουτ ανέβασε το δίκτη του σκορ στο 7-0, ενώ η Ιθακήσιοι πέτυχαν το «γκολ της τιμής» στο 90+1’ με πέναλτι που κέρδισε και χτύπησε ο Καρανίκας.

Πολή καλή η δαιτησία του κ. Κ. Κιόση (Ι. Κώτση, Δ., Βασιλόπουλος).

Παλληξουριακός (Σπ. Παπαδάτος): Γιαννάς, Ζερβός, Μαυροειδής Χ., Λυκούδης (75’ Συριάτος), Κόμητας (46’ Καμινάρης), Μουρελάτος, Ζάβαλης, Πολλάκης, Μαυροειδής Ν., Μπράτι, Αραβαντινός (46’ Αντωνάτος).

Πρόοδος Ιθ. (Β. Πρεβεζιάνος): Κασσιανός (64’ Κωστόπουλος), Σύτι, Τσιντήλας Τ. (λ.τ. 10’ Βρεττός), Μόσχος, Τσίρος, Κασσιανός, Καρανίκας, Hyka, Γρίβας (59’ Τσίγκος), Haidari, Βλασσόπουλος.

Φάση από το ματς Παλληξουριακού – Προόδου (Φωτό Sportsthea.gr)

Η Εικοσιμία 2η, νίκησε 5-1 τον Οδυσσέα


Με 5-1 η Εικοσιμία νίκησε το Σάββατο στις Κεραμειές τον Οδυσσέα Ιθάκης και βρέθηκε δεύτερη στην τελική βαθμολογία και στους +2 βαθμούς για τα play offs. Αντίθετα οι Θιακοί αποχαιρέτισαν την Α’ Κατηγορία.

Το μάτς ήταν μέτριο και οι παίκτες της Εικοσιμίας έπαιξαν άνετα απέναντι στους αντιπάλους τους, που είχαν προδιαγεγραμμένο τον υποβιβασμό.

Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Αλέξανδρος Πολλάτος στην προσπάθειά του να βγεί πρώτος σκόρερ, όμως τον ξεπέρασε «στη στροφή» ο Μάκης Πολλάκης, που πέτυχε και αυτός τέσσερα γκολ κόντρα στην άλλη Θιακιά ομάδα την Πρόοδο.

Ο Πολλάτος πέτυχε γκολ στο 16’, στο 18’, στο 55’ και στο 70’. Το άλλο γκολ της Εικοσιμίας πέτυχε ο Βαλεντής στο 39’. Το γκολ της Προόδου πέτυχε στο 77’ ο Κουτσουβέλης.

Καλή η διαιτησία του κ. Ε. Στάθη (Σπ. Χρηστάτος, Ελ. Μενεγάτος)

Εικοσιμία (Δ. Ζησιμάτος): Μακρής, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Βαλεντής (58’ Τασιούλης), Καππάτος (58’ Μανέντης), Κορσιάνος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Χρηστάτος (58’ Καμπανός), Καπλάνη, Κοκκόσης.

Οδυσσέας (Σπ. Ζερβός): Μουράγι, Φατούρος, Λαμπρόπουλος, Κώτσης, Ρενάτο, Μετσάνι Α., Κουστουβέλης, Cela, Λιβάνης (46’ Προσαλέντης), Λεκατσάς, Παππάς (85’ Δενδρινός).

Φάση από το ματς Εικοσιμία-Οδυσσέας (Φωτό Sportsthea.gr)

Στο 90+2’ ο Παγκέ έριξε τα Διλινάτα στην 3η θέση!


Ο αδιάφορος βαθμολογικά Παγκεφαλληνιακός ήλθε 1-1 την Κυριακή στα Φαρακλάτα με τα Διλινάτα, αναγάζοντάς τα στο 90+2’ να πάρουν την 3η θέση και +1 βαθμό στα play offs!

Το παιχνίδι ήταν μέτριο στα α’ ημίχρονο και καλύτερο στην επανάληψη.

Τα Διλινάτα προηγήθηκαν στο σκορ στο 83’ με πλασέ του Εμιλιάνο, ενώ ο Παγκέ ισοφάρισε στο 90+2’ με κεραυνό του Τούρλα.

Καλή η διαιτησία του κ. Δ. Βασιλόπουλου (Ε. Θανάση, Γ. Γασπαράτος- έπαιξα σαν φίλαθλος).

Διλινάτα (Α. Ρέτσι): Πετεινάτος, Χριστόπουλος, Τζωρτζάτος Κ., Κατσούρης (46’ Εμιλιάνο), Τζωρτζάτος Δημ., Χαραλαμπόγλου, Βαγγελάτος, Πολλάτος Δημ., Τζωρτζάτος Χρ., Καλαφάτης Ε. (46’ Τζωρτζάτος Γ.), Χασάι (90’ Αναλυτής Θ.).

Παγκεφαλληνιακός (Θ. Βουκελάτος): Ceca, Τριανταφυλλίδης Π. (46’ Βουκελάτος), Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Τριανταφυλλίδης Ε. (60’ Παπαναστασάτος Χ.), Νεστερένκο, Ζαμπαύτης, Αρμάντο, Ντεντλάλα (65’ Μούκα), Τούρλας.

Φάση από το ματς Παγκεφαλληνιακός-Διλινάτα (Φωτό Sportsthea.gr)

5η θέση τα Φωκάτα νίκη 4-1 τον Εθνικό


Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες προχθές στις Κεραμειές, τα Φωκάτα νίκησαν τον Εθνικό με 4-1. Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις φετινές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας προσφέροντας, θέαμα και 5 γκολ.

Οι γηπεδούχοι μετά από αυτή την νίκη τους τερματίζουν στην 5η και άκρως τιμητική θέση της τελικής κατάταξης, αφήνοντας την κυπελλούχο Σάμη στην 6η!

Μιά θέση που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους όλους στην ομάδα της Λακήθρας και σίγουρα η επόμενη χρονιά με την εμπειρία που απέκτησαν προσμένουν καλύτερη ακόμη πορεία.

Ο Εθνικός από την άλλη σαν νεοφώτιστος κατάφερε να κρατηθεί στη «μεγάλη» κατηγορία, πραγματοποιώντας μια σοβαρή και καλή παρουσία, από την οποία θα μπορούσε να έχει κάποιους ακόμη βαθμούς που χάθηκαν κυριολεκτικά από απειρία.

Τα Φωκάτα έπαιξαν καλύτερα και δίκαια έφτασαν σε ευρεία νίκη.

Το σκορ άνοιξε για τα Φωκάτα ο Αραβαντινός με σουτ (23’), ενώ το 2-0 έκανε ο Αποστόλου (29’). Ο Κανάκης ανέβασε το σκορ στο 3-0 (51’), ενώ ο Εθνικός μείωσε σε 3-1 με εκτέλεση φάουλ του Μπάμπη (70’). Στο 78’ ο Αποστόλου θα πετύχει χατ-τρικ γράφοντας το τελικό σκορ 4-1.

Καλή η διαιτησία του Σπ. Μαγουλά (Κ. Κιόσης, Δ. Γαρμπής-φίλαθλος).

Φωκάτα: (Μ. Αθηναίος), Τρίκαρδος, Πολυδωράτος, Κόμητας, Ντουκάι (54’ Αραβαντινός Γ.), Σαλαπάτας, Κανάκης (74’ Χρίστο), Τοζάι, Παπαδάτος Δ. (63’ Σελενίτσα), Αποστόλου, Μάλσι, Μάστορας.

Εθνικός: (Ν. Κουρούκλης), Αραβαντινός Λ., Ρεμούντης, Κούτσης, Μπάμπης, Παππάς (54’ Τσίγγανος), Παρίσης, Σπυράτος, Γαλανός, Αντωνάτος (46’ Σινάι), Σιμωτάς, Παπαδάτος Α. (51’ Λιάτος).

Φάση από το ματς Φωκάτα-Εθνικός (Φωτό Sportsthea.gr)

B’ Kατηγορία: Aρπαξαν φωτιά τα μπαράζ


Φωτιά στα μπαράζ της Β’ Κατηγορίας έβαλε την Κυριακή ο Ηρακλής, ο οποίος νίκησε στο τοπικό ντέρμπι στα τζανάτα τον συντοπίτη του Α.Ο. Πρόννων με 2-1.

Ετσι και οι 4 ομάδες τώρα έχουν δικαίωμα στο όνειρο της ανόδου στην Α’ Κατηγορία!

Οι Πρόννοι προηγήθηκαν με τον Απ. Τραυλό στο 4’, ενώ στο 47’ ο Ηρακλής ισοφάρισε 1-1 με τον Ν.Στάβερη.

Ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει τη νίκη με ένα γκολ του Γκαζάρ στο 86’.

Δοκάρια είχαν οι Πρόννοι με τον Κ. Κουρκουμέλη στο 73’ και ο Ηρακλής με τον Λ. Σπαθή στο 80’.

Καλή η διαιτησία του κ. Ε. Μενεγάτου (Απ. Καραϊσκος, Ι. Κώτσης).

Ηρακλής (Σπ. Τζωρτζάτος): Κρητικός, Μηλιαρέσης, Δημητράτος (82’ Καμπίτσης Γ.), Μέριανος, Στάβερης Ν., Ρασσιάς Γ. (52’ Γκαζάρ), Ραπάι, Πούλος, Σπαθής, Στάβερης Κ. (87’ Καχρίλας), Λυμπεράτος.

Πρόννοι (Δ. Κουρκουμέλης): Καστής, Νικολετάτος, Χιόνης, Μπεσλίκας, Κουρκουμέλης Χρ., Κατσιλίδης (71’ Λιναρδάτος), Ζαπάντης, Σπαθής, Τραυλός Αθ., Μικελάτος (51’ Κουτροκόης), Τραυλός Σπ. (61’ Κουρκουμέλης Κυρ.).

  •  Στο άλλο ματς των μπαράζ της Β’ Κατηγορίαςτα ομαλά πέρασαν το Σάββατο στην επίθεση και νίκησαν στις Κεραμειές τον ΠΑΟ Κεφαλονιάς με 4-0.

Το ματς ήταν αρκετά καλό και τα Ομαλά έπαιξαν δυνατά και επιθετικά και άξιζαν τη νίκη.

Τα γκολ πέτυχαν ο Χρ. Τσακαρισιάνος (13’), ο Ψυμούλης (44’), ο Βαλεντής (82’) και ο Τζάκης (89’).

Στο 76’ μετά από σουτ του Βαροκλινιώτη (ΠΑΟ) η μπάλα βρήκε το δοκάρι.

Καλή η διαιτησία του κ. Ε. Θανάση (Σπ. Χρηστάτος, Απ. Καραϊσκος).

Ομαλά (Δ. Βαλεντής): Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Νεόφυτος Λ. (Zέκιο), Σίμο, Νεόφυτος Χ., Κωτάτης (Μαζαράκης), Μινέτος, Τσακαρισιάνος Χρ., Βαλεντής, Τζάκης, Ψυμούλης (Σέρρας).

ΠΑ.Ο. Κεφ/νιάς (Τ. Φωής): Κατερέλος, Μπάμπης Γ., Λουλάι (17’ Λυμπερόπουλος), Απέργης, Καλογηράτος, Κράλης, Περαματζής, Βοροκλινιώτης, Πίρρα (Σπαθής), Μπάμπης Σ., Παπαδάκης (Παγουλάτος).

Φάση από το ματς Ηρακλής-Πρόννοι (Φωτό Sportsthea.gr)