Πρόγραμμα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ (ΟΓΑ) έτους 2020

Από το Δήμο Αργοστολίου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

1. Κοινωνικός τουρισμός 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις)

2. Ιαματικός τουρισμός μόνο για συνταξιούχους,  μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις)

3. Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχους του ΛΑΕ, (Η αίτηση απευθείας από τους δικαιούχους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies)

4. Εκδρομικό πρόγραμμα με τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις)

5. Δωρεάν παροχή βιβλίων

6. Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου

Δικαιούχοι:

Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2019) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές του ΛΑΕ.

Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων. 

Οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ. 

Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές και παραμένουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους και εφόσον δεν υπάρχει οικογένεια από τρίτο πρόσωπο. Στους συνοδούς χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός. 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός ΑΜΚΑ του, καθώς και των προστατευομένων μελών του (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λ.π.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο, να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) ασφαλισμένου ή συνταξιούχου.

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. 

Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον αντίγραφο της γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής, το οποίο παραδίδεται στο ΚΕΠ και εν συνεχεία διαβιβάζεται στη Δ/νση Αγροτικής Εστίας (δεν απαιτείται στις περιπτώσεις των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας)

Στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο, πρέπει απαραίτητα να προσκομιστεί εξουσιοδότηση μέσω του http://www.gov.gr/ ή έντυπη με γνήσιο της υπογραφής.

Μετά την 1η Ιουνίου τα ΚΕΠ λειτουργούν με κλειστή είσοδο και παρέχουν εξυπηρέτηση δια ζώσης αποκλειστικά και μόνο κατόπιν προηγούμενης  συνεννόησης (ραντεβού)

Το ωράριο λειτουργίας για όλα τα ΚΕΠ διαμορφώνεται από 7.30 π.μ έως 15.00 μ.μ Δευτέρα έως Παρασκευή.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ Κ.Ε.Π ∆ήμου Αργοστολίου:

ΚΕΠ 0428 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 26713-61000

ΚΕΠ 0429 ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ 26713-61737

ΚΕΠ 0550 ΕΛΕΙΟΥ ΠΡΟΝΝΩΝ 26713-61630

ΚΕΠ 0935 ΟΜΑΛΩΝ 26710-86078 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ