Πρόστιμο 577 Ευρώ στο Δήμο Κεφαλονιάς από την Πολεοδομία για το έργο της Παραλίας!

Το έργο της Ανάπλασης της Παραλιακής (Λαχαναγορά-Γέφυρα Δεβοσέτου) είναι σε εξέλιξη, αν και αυτή την εβδομάδα λόγω των Εορτών τα συνεργεία δεν θα δουλέψουν. Οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά από Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, και σε αυτό το έργο, ο εργολάβος έχει να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα:

1oν) Το Οικόπεδο της παλιάς Λαχαναγοράς: To Οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο οικοδομήσιμο και μετά από πρόσφατη καταγγελία έχουν σταματήσει οι εργασίες σ’ αυτό το τμήμα, μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας και με εντολή της Πολεοδομίας του Δήμου Κεφαλονιάς. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι Υπηρεσίες του Δήμου προσανατολίζονται να γίνει αλλαγή χρήσης από Οικόπεδο σε κοινόχρηστο χώρο με έκδοση σχετικού ΦΕΚ, ή να παρθούν σχετικές Αποφάσεις από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για παραχώρηση του Οικοπέδου σε «κοινή χρήση» (κοινόχρηστος χώρος), έτσι ώστε να ενταχθεί στο έργο της Ανάπλασης. Να σημειωθεί, ότι η Μελέτη του έργου περιλαμβάνει και το Οικόπεδο της Λαχαναγοράς και μετά την καταγγελία, η Πολεοδομία έχει εκδόσει -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόστιμο στο Δήμο, ύψους 577 Ευρώ για παράνομες εργασίες στο χώρο.

2ον) Το Μπέτινο Περίπτερο στην Γέφυρα: Το Mπέτινο Περίπτερο, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην Μελέτη του Εργου, θα παραμείνει στη θέση του, εφόσον το Λιμενικό Ταμείο (λόγω Λιμενικής Ζώνης) και όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν καταφέρουν νομικά και διαδικαστικά να πάρουν νόμιμες Αποφάσεις για την κατεδάφισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο εργολάβος του Εργου κ. Γιώργος Βαγγελάτος, θα εφαρμόσει την Μελέτη «κατά γράμμα» και μόνον εάν υπάρξουν νέες και καθ’ όλα νόμιμες Αποφάσεις από όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φορείς θα «βάλει χέρι» στα δύο επίμαχα σημεία του Εργου, στο Οικόπεδο της Λαχαναγοράς και το Μπέτινο Περίπτερο.

Δ.Δ.-