Πρόταση για τους πλειστηριασμούς

Η Δημοτική Παράταξη «Ριζοσπάστες Ξανά» έκανε την ακόλουθη πρόταση ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους Πλειστηριασμούς:

Ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την πρώτη προσπάθεια διεξαγωγής ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στην Κεφαλονιά, εκτιμά ότι αυτού του είδους οι διαδικασίες και οι επεμβάσεις στις περιουσίες συμπολιτών μας δεν πρέπει και δεν μπορεί να πραγματοποιούνται στη Κεφαλονιά και από Κεφαλονίτες.

Η διαδικασία είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με το δικαιακό μας σύστημα.

Η διαδικασία κλειστής πόρτας και αποβολής του ενδιαφερόμενου προσβάλει την ιδιότητα του πολίτη και την δημοκρατία.

Οι διαδικασίες πλειστηριασμών εφαρμόζονται πρώτα σε οφειλέτες που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όχι στους μεγαλοοφειλέτες.

Η μεθόδευση της υφαρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών καμία σχέση δεν έχει με την διάσωση των τραπεζών. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ανακεφαλαιώσει τις τράπεζες.

Η αποφασιστικότητα των φορέων και των πολιτών της Κεφαλονιάς να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς για να προστατεύσουν την περιουσία τους από τα ”κοράκια” και να σταθούν ενάντια σε όποιον τους εμποδίσει , θα δημιουργήσει ισχυρές κοινωνικές εντάσεις και πιθανόν να πλήξει και τον τουρισμό.

Η Κεφαλονιά αποτελεί «φιλέτο» δράσης λόγω της τουριστικής δραστηριότητας και της προνομιακής θέσης.

Επειδή θα υπάρξει κοινωνική σύγκρουση που δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δυο πλευρών.

Επειδή η αστυνομία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να προστατεύει προληπτικά ιδιωτικές επαγγελματικές δραστηριότητες, αλλά τους πολίτες.

Επειδή το οικονομικό τίμημα για τους διεκπεραιωτές συμβολαιογράφους είναι ευτελές σε σύγκριση με την ηθική,το δίκαιο και την κοινωνική ευθύνη που αναλογεί.

Απαιτούμε από τους συμβολαιογράφους της Κεφαλονιάς που έχουν πιστοποιηθεί για την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών άμεσα να αποσυρθούν και καλούμε τους υπόλοιπους να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες των πλειστηριασμών.

Είναι το ελάχιστον που σας ζητείται σαν πράξη επιβεβαίωσης της ιστορικής πορείας της Κεφαλονιάς. Είναι πράξη ανταπόδοσης στους συμπολίτες-πελάτες σας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι μαζί σας σ`αυτήν την απόφαση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ