Πρώτο βήμα στη συνεργασία Περιφέρειας-Εμπόρων για την τόνωση της τοπικής Οικονομίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την Ιόνιο Oμοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, προχθές το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του OΛΚΕ, για ενημέρωση και διαβούλευση με τα μέλη του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής των Ιονίων Νήσων, για δράσεις ενίσχυσης και προβολής του εμπορίου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιάννης Παππάς, στέλεχος του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο οποίος ενημέρωσε για το πρόγραμμα «Γεωβάση» και τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου.
Σκοπός της Γεωβάσης είναι η καταγραφή όλων των επιχειρήσεων με τη δημιουργία βάσης δεδομένων. Αυτή τη στιγμή είναι καταγεγραμμένη η εμπορική δραστηριότητα στα Ιόνια Νησιά και ζητούμενο αποτελεί η καταγραφή όλης της επιχειρηματικής δράσης.
Στόχος των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης με αύξηση του κύκλου εργασιών, μέσα από την αναβάθμιση των αστικών κέντρων, τη σήμανση της περιοχής, την καθαριότητα, τη διασφάλιση της πρόσβασης και άλλες βοηθητικές παρεμβάσεις και υπηρεσίες προς τους καταναλωτές. Στις δράσεις θα περιλαμβάνονται προβολή των επιχειρήσεων που θα λειτουργούν εντός των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, ειδικές χαρτογραφημένες διαδρομές που θα προσφέρουν στους χρήστες και επισκέπτες του νησιού ποικίλες πληροφορίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των εμπόρων-καταστηματαρχών της Κέρκυρας, την 25η Φεβρουαρίου 2016, και την πρόθεση και των δύο πλευρών να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της βελτίωσης του επιχειρείν στα Ιόνια Νησιά.
Τόνισε ότι το εγχείρημα είναι μεγάλης σημασίας και πρέπει να πετύχει προς όφελος της τοπικής οικονομίας και υπογράμμισε ότι απαιτείται συνέργεια και κοινές δράσεις από την Αυτοδιοίκηση και τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο αλλά και κινητοποίηση της κοινωνίας για να υπάρχει συνεργασία όλων. «Η σημερινή εκδήλωση, η αρχή που κάνουμε για να αναπτύξουμε ένα άλλο μέλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα Ιόνια Νησιά και η προσπάθεια που καταβάλλουμε από κοινού για την προώθηση των προϊόντων της Ιόνιας Γης και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, είναι μια απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν συνεργαζόμαστε. Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασία, δίνουμε απλόχερα τη βοήθειά μας και ευχόμαστε το εγχείρημα αυτό να ολοκληρωθεί με επιτυχία», δήλωσε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης και της συζήτησης με επαγγελματίες και εμπόρους που ακολούθησε στη συνέχεια είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιοτεχνίας Δ. Τσούκας και ο πρόεδρος της Ιονίου Oμοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας Κ. Μουζακίτης.
Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κουλούρης, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΙΝ Π. Ζησιμάτος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ραιδεστινός, Καββαδίας και Καλούδης, ο καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Φλώρος, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Λευκάδας και Άρτας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, έμποροι και επιχειρηματίες.