Πυρ ομαδόν για την …περιορισμένη καταστροφή στην Ανατολική Αττική που είδε ο Τσίπρας, μετά την 4ημερη εξαφάνισή του… Πήρε φωτιά το πολιτικό σκηνικό

Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετά την τετραήμερη εξαφάνιση και εφόσον είχε σβήσει η φωτία αλλά και το γεγονός ότι είδε την καταστροφή στην ανατολική Αττική ως… περιορισμένη, έβαλαν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Ο πρωθυπουργός χθες το πρωί, μετά το Δεκαπενταύγουστο και εφόσον η φωτιά που έκαιγε από την Κυριακή είχε σβήσει, μπήκε σε ελικόπτερο και πέταξε πάνω από τα καμένα. Στις δηλώσεις του αμέσως μετά κατά τη συνομιλία που είχε με πυροσβέστες και εθελοντές εκτίμησε ότι η καταστροφή ήταν «περιορισμένη» και τη συνέκρινε, μάλιστα, με την αντίστοιχη καταστροφή που είχε γίνει το 2009 λέγοντας ότι τότε είχαν καεί 150.000 στρέμματα, ενώ τώρα μόλις 15.000, ότι δηλαδή η η τότε καταστροφή ήταν 10 φορές μεγαλύτερη.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προκάλεσαν την οξύτατη αντίδραση της ΝΔ η οποία σε μια σκληρή ανακοίνωση μίλησε για «ηθοποιό σε κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις πάνω από τα καμένα, χρησιμοποιώντας με απαράδεκτα προκλητικό τρόπο ως σκηνικό τους πυροσβέστες που μοχθούν καθημερινά με αυταπάρνηση».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο facebook κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εμφανίστηκε μόνο γιατί έμαθε πως ο ίδιος θα πήγαινε στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, ενώ παρέθεσε ένα σχέδιο έξι σημείων για την καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ πυροδότησε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο σε ανακοίνωσή του ανταπάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης ακύρωσε την επίσκεψή του στο Συντονιστικό όταν έμαθε ότι νωρίτερα είχαν πάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ενώ τον κατηγόρησαν ότι εγκαλούσε την κυβέρνηση για δήθεν ολιγωρία από παραλία των Χανίων και του ανταπέδωσαν τα περί επικοινωνιακού σόου.

Nέο παραλήρημα Πολάκη

Στο θέμα παρενέβη και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο Facebook. Αφού μίλησε για διαστρέβλωση, εκφοβισμό του κόσμου και… «πολιτική με φόντο καμένα δέντρα από παραλίες της Μυκόνου», δεν παρέλειψε στο γνωστό του ύφος να… ευχηθεί «καλή επιστροφή στις ξαπλώστρες» δηλώνοντας: «ΟΥΤΕ αυτο το σχέδιο σας βγήκε!!!».

ΠΑΣΟΚ: Αφού έσβησε η φωτιά εμφανίστηκε και ο Τσίπρας

H Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της καυτηρίαζε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αφού έσβησε η φωτιά «εγκαταλείποντας το προσφιλές του Τwitter». Και προσθέτει στην ανακοίνωσή του: «Την ίδια στιγμή που οι Υπουργοί του ξεφουρνίζουν παραμύθια για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους. Ούτε μια συγγνώμη όμως για τις τεράστιες ευθύνες τους, για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, για την απουσία σχεδιασμού αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ούτε καν αναζητήθηκαν οι ευθύνες των αρμοδίων. Όλα καλώς καμωμένα … Η υπεροψία και το θράσος περισσεύουν στους ΣΥΡΙΖΑ/Ανελ. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν, παρακολουθούν και δεν ξεχνούν».

Θεοδωράκης: «Το μη χείρον βέλτιστον» αρκεί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Την διαφωνία του με την άποψη που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα καμένα ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» εξέφρασε εντωμεταξύ και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Στις πυρκαγιές αποφύγαμε τα χειρότερα σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα. Τα ίδια & με την οικονομία. “Το μη χείρον βέλτιστον” αρκεί για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», έγραψε στο Twitter.

Eνωση Κεντρώων: Ο Τσίπρας απόλαυσε το θέαμα του απολογισμού της καταστροφής

«Επί μέρες η φωτιά κατέστρεφε ανεξέλεγκτα τη χώρα, υπό τα αδρανή βλέμματα της κυβέρνησης, τώρα ο πρωθυπουργός “απόλαυσε” το θέαμα του απολογισμού της καταστροφής εναέρια», ανέφερε από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων.

(iefimerida.gr)