Πόρος-Σκάλα: Αντί για μυροφόρα άνθη …βοθροαρώματα!

Διάβασα τις επιστολές των πρώην δημάρχων κ. Κ. Ζαπάντη και κ. Γ. Μεταχά ζητώντας απ τον νέο δήμαρχος κ. Μιχαλάτο, να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Διάβασα και την επιστολή/απάντηση του κ. Μιχαλάτου που ήταν και αυτή ένα μεγάλο «θα» τυπωμένη σε χαρτί. 

Στη γραπτή εξομολόγηση του κ. Δημάρχου δεν υπήρχε καμία πρωτοταιριότητα στην εκτέλεση των έργων και ακόμη χειρότερα τελείως αδιαφορία στο πιο αναγκαίο για τον άνθρωπο, την «υγεία». Μάλιστα, σε μιά εποχή που ο Κορονοϊό, ένα άγριο τέρας, θερίζει ζωές αδιάκριτα και ασταμάτητα! Όλοι οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στα θέματα «υγείας». Ορισμένοι άνθρωποι για διάφορους λόγους δεν αντιλαμβάνουν τον κίνδυνο. Γι αυτούς όμως που αναγνωρίζουν τον κίνδυνο και αδιαφορούν είναι υπεύθυνοι και μπορεί δίκαια να χαρακτηρισθούν ως άνθρωποι με «αχαρακτήριστη/απύθμενη αναισθησία που φθάνει τα όρια της εγκληματικότητας».

Δυστυχώς για το Πόρο και τη Σκάλα, η μη αποπεράτωση και λειτουργία του αποχετευτικού έργου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα για την υγεία και τη θάλασσα.

Είναι τραγική ειρωνία η όμορφη Σκάλα και ο ωραίος Πόρος, αυτί να αρωματίζονται από γιασεμιά και τα πάμπολλα μυροφόρα άνθη και δέντρα της Κεφαλονιάς, πνίγονται από τα βοθροαρόματα των βόθρων που είναι διάσπαρτοι παντού.

Αυτό το πρόβλημα υπάρχει ζωντανό και επικίνδυνο! Δεν υπάρχει χρόνος για κριτική. Η λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος πρέπει να πραγματοποιηθεί αμέσως χωρίς καθυστέρηση γιατί οι καθυστερήσεις μπορεί να βλάψουν ολόκληρη την περιοχή ανεπανόρθωτα! Εκ μέρους όλων των κατοίκων, παρακαλούμε όλους τους κρατικούς παράγοντες να βοηθήσουν για την «ανάσταση» σ’ αυτό το ταλαιπωρημένο μέρος της Κεφαλονιάς!

Θέμα οικονομικό δεν υπάρχει διότι οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν τα έξοδα σύνδεσης. 

Επίσης όπως είναι γνωστό αυτά τα έργα δεν εκτελούνται τον χειμώνα. Η κατάργηση των βόθρων είναι υψίστης ανάγκης πρωτίστως, επαναλαμβάνω, για την υγεία, για την θάλασσα και για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων και βλαβερών βοθρικών αρομάτων. Τέλος ευκαιρία και για σας κύριε Δήμαρχε να απαλλάξετε το Πόρο και την Σκάλα απ τις βασανιστικές πληγές που ταλαιπωρούν τους κατοίκους χωρίς τέλος. Όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει η θέληση και επιμονή.

Σημείωση: Γι αυτούς που έζησαν και θυμούνται το προσεισμικό Αργοστόλι.

Απ το Κούταβο μέχρι τους μύλους Μηλιαρέση, σημερινές Καταβόθρες, ήταν αφιλόξενη περιοχή για όλους τους περαστικούς. Ευτυχώς αργότερα κάποιοι σωστοί πολιτικοί κατασκεύασαν το Αποχετευτικό Σύστημα Αργοστολίου! Και αυτή η περιοχή και η παραλία αναστήθηκε και η θάλασσα ξανά αγκάλιασε το Αργοστόλι. Το ίδιο επιθυμούμε για τον Πόρο και Σκάλα.

* Δίπλ/χος 

Ηλεκτρ/μηχανολόγος