Σάλος στη Σκωτία -Παραιτήθηκε ο 42χρονος υπουργός Οικονομικών Ντερεκ Μακέϊ, που είχε βομβαρδίσει με μηνύματα 16χρονο αγόρι

Σάλος στη Σκωτία με τον υπουργό Οικονομικών, Ντέρεκ Μακέι, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε στείλει εκατοντάδες μηνύματα σε ένα 16χρονο αγόρι.

Ο 42χρονος Μακέι ζήτησε συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας ανόητη τη συμπεριφορά του. «Συμπεριφέρθηκα ανόητα και λυπάμαι ειλικρινά. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη προς το εμπλεκόμενο πρόσωπο και την οικογένειά του. Ήταν μεγάλη μου τιμή ότι υπηρέτησα στην κυβέρνηση και λυπάμαι που απογοήτευσα τους συναδέλφους μου και τους υποστηρικτές μου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Μακέι, ο οποίος θεωρούνταν πιθανός μελλοντικός ηγέτης της Σκωτίας, είχε στείλει στο αγόρι 270 μηνύματα στο Instagram, μέσα σε μια περίοδο έξι μηνών, λέγοντάς του ότι είναι «χαριτωμένο» και προσκαλώντας το σε δείπνο.
Ο Μακέι επρόκειτο σήμερα να καταθέσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Σκωτίας, όταν δημοσιεύτηκε η είδηση στο πρωτοσέλιδο της σκωτσέζικης έκδοσης της Sun.

Όπως είπε ο ίδιος, μίλησε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και παραιτήθηκε χθες το βράδυ. Η ίδια η Στέρτζον δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Μακέι «δεν ικανοποιούσε τα απαιτούμενα πρότυπα» και ότι τον προϋπολογισμό θα τον καταθέσει τελικώς η υπουργός που είναι αρμόδια για τα δημόσια οικονομικά Κέιτ Φορμπς.

Τα μηνύματα και η αντίδραση της μητέρας του 16χρονου

Μάλιστα, η Sun δημοσίευσε και κάποια μηνύματα ανάμεσα στον Μακέι τον 16χρονο:

-«Και οι συνομιλίες μας θα μείνουν μεταξύ μας;», ρωτάει ο Μακέι.
-«Ναι», του απαντάει το αγόρι.
-«Ωραία. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω πως είσαι πολύ γλυκός», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Μακέι.

Η 37χρονη μητέρα του 16χρονου αγοριού, όπως αναφέρει η Sun, ήταν σε έξαλλη κατάσταση όταν έμαθε για τα μηνύματα που έστελνε ο Μακέι στον γιο της. «Αν μπορούσα να του μιλήσω, θα τον ρωτούσα: “Γιατί; Γιατί το έκανες αυτό;”», φέρεται να ήταν η πρώτη αντίδρασή της.

«Ανησυχώ στη σκέψη τι θα συνέβαινε αν ο γιος μου τού είχε απαντήσει με τρόπο που ήθελε (σ.σ.: ο Μακέι). Μπορείτε να δείτε ότι ο Μακέι προσπαθεί ξανά και ξανά -σαν να προσπαθεί να αλλάξει την άποψη του γιου μου για κάτι», συνέχισε η μητέρα του 16χρονου.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Μακέι και στον 16χρονο ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα, σε ένα από τα πρώτα μηνύματά του, ο Μακέι προσφέρθηκε να πληρώσει το εισιτήριο του 16χρονου προκειμένου να δει έναν αγώνα ράγκμπι, λέγοντάς του: «Θα μπορούσα να σε πάω;».

Σε μια μεταμεσονύχτια συνομιλία τους, δε, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, τα μηνύματα δείχνουν τον Μακέι να λέει στον 16χρονο: «Φαίνεσαι ωραίος με το νέο σου κούρεμα». «Ευχαριστώ, χρειαζόμουν μια αλλαγή. Τα μακριά μαλλιά άρχισαν να γίνονται ενοχλητικά», ήταν η απάντηση του αγοριού. «Ωραία, δεν σε ενοχλούν τα κομπλιμέντα», ήταν τα λόγια του Ντέρεκ Μακέι, ο οποίος μένει μαζί με τον σύντροφό του στη μικρή πόλη (με πληθυσμό 4.200 κατοίκων) Bishopton της Σκωτίας, βορειοδυτικά της Γλασκώβης.

 iefimerida.gr