Σε τροχιά τίτλου τα Διλινάτα κέρδισαν το ντέρμπι με τον Παγκεφαλληνιακό στις Κεραμειές 1-0

Φάση από το ματς Διλινάτα-Παγκεφαλληνιακός (φωτό sportsthea)

Τα Διλινάτα πήραν την κυριακή το μεγάλο «διπλό» νικώντας μέσα στις Κεραμειές τον Παγκεφαλληνιακό στο ντέρμπι της 9ης Αγωνιστικής (Αυλαία Α’ Γύρου) με 1-0 και παρέμειναν σε τροχιά τίτλου.

Το γκόλ που έφερε το «χρυσό τρίποντο» πέτυχε ο νεοαποκτηθείς Δημήτρης Πολλάτος, του οποίου η συμμετοχή ήταν και η πρώτη με την ομάδα του Μεγάλου Χωριού.

Ο αγώνας λόγω της της κρισιμότητας του, ήτανε γενικά μέτριος και ισορροπημένος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο β’ μέρος ο Παγκέ έγινε κάπως επικίνδυνος προσπαθώντας να ισοφαρίσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το γκολ που έκρινε το ματς επιτεύχθηκε στο 7’. Ο Χασάϊ μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, ο Σέσα θα αποκρούσει εντυπωσιακά, όμως η μπάλα θα καταλήξει στον αμαρκάριστο Δημήτρη Πολλάτο, ο οποίος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Τα Διλινάτα στο 71’ παρά λίγο για να πετύχουν το 2-0, αλλά το πλασέ του Εμιλιάνο στην έξοδο του Σέσα θα φύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 69’ καταπληκτική επέμβαση του τερματοφύλακα των Διλινάτων Φ. Αντωνίου στο τετ α τετ με τον Βουκελάτο.

Στο 77’ ευκαιρία θα χάσει ο Μπαζάρογλου περνώντας την μπάλα πάνω απ’ τον τερματοφύλακα, αλλά αυτή θα καταλήξει άουτ.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Δ. Ματιάτου (Π. Τούρλας, Απ. Καραϊσκος).

Διλινάτα (Α. Ρέτζι): Αντωνίου, Χριστόπουλος (17’ Αναλυτής Γ.), Τζωρτζάτος Κ., Στεφανάτος, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Δ., Πολλάτος Δημ. (67’ Γεωργόπουλος), Εμιλιάνιο, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος (80’ Πολλάτος Διον.), Χασάι.

Παγκεφαλληνιακός (Θ. Βουκελάτος): Ceca, Τριανταφυλλίδης Ε., Παπαδημητρόπουλος, Τριανταφυλλίδης Π. (82’ Κατσιγιώργης), Λαμπρόπουλος, Μούκα (53’ Μπαζάρογλου), Ζαμπαύτης, Τούρλας, Αρμάντο, Ντετλάλα (67’ Ρουμελιώτης), Βουκελάτος.


Πρώτος, αήττητος και «πεντάσφαιρος» ο Παλληξουριακός

Με το «τουπέ» του πρωτοπόρου και αήττητου της Α’ Κατηγορίας έπαιξε το Σάββατο ο Παλληξουριακός στο Θιάκι και κατανίκησε στο Βαθύ την Πρόοδο με 5-0.

Οι “Ερυθρόλευκοι” της Παλικής κυριάρχησαν στο ματς και έδειξαν ότι θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μπράτι με πλασέ (10’), Μπαλάσκας με πλασέ (12′), Μαρκάτος με σουτ από το ύψος της περιοχής (75’), Πολλάκης με κοντινό πλασέ (78’) και Αραβαντινός με δυνατό σούτ (86′).

Στο 65′ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Τσίrος της Προόδου.

Καλή η διαιτησία του κ. Κ. Κιόση (Ε. Θανάσης, Κ. Βλάχου).

Παλληξουριακός (Παπαδάτος Σπ.): Μαρκαντωνάτος, Αντωνάτος (Αδηλίνης), Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος, Μπαλάσκας (Συριάτος), Πολλάκης, Μαυροειδής, Μαρκάτος, Μπράτι (Μαρινάκης), Αραβαντινός.

Πρόοδος (Β. Πρεβεζιάνος): Τσιντήλας Γ., Hajdari E, Τσίγκος, Παπαδόπουλος, Τσίρος, Hyka (Λαγκαδάς), Καρανίκας, Γρίβας, Τσιντήλας, Κωστόπουλος (Τσάμης), Βλασσόπουλος.


Στο 90’ ο Εθνικός πήρε το «Χ» στις Κεραμειές

Για τους βαθμoύς «καιγόντουσαν» ο Εθνικός και τα Φωκάτα και με το άγχος να κυριαρχεί στις προσπάθειές τους ήρθαν ισόπαλοι 1-1 το πρωϊ της Κυριακής στις Κεραμειές.

Τα Φωκάτα προηγήθηκαν στο 5’ με δυνατό σουτ του Αραβαντινού, ενώ ο Μαρκέτος είχε μία καλή ευκαιρία στο 66’ να κάνει το 2-0.

Κι’ ενώ όλα έδειχναν ότι τα Φωκάτα θα έπαιρναν το «τρίποντο», ο Εθνικός ισοφάρισε στο 90’ με κεφαλιά του Γαλανού.

Καλή η διαιτησία του κ. Σπ. Μαγουλά (Ι. Καπογιαννόπουλος, Π. Κομητόπουλος).

Εθνικός (Ν. Κουρούκλης): Μαρκέτος Β., Γιακουμάτος, Γαλανός, Ρεμούντης, Μπάμπης, Σιμωτάς Ι., Αντωνάτος, Κατσιβέλης (46’ Μαρούλης), Σιμωτάς Χ., Μαυροειδής, Μαλλιώρης (46’ Παπαδάτος).

Φωκάτα (Μ. Αθηναίος): Τρίκαρδος, Πολυδωράτος, Malshi, Μάστορας, Τασιούλης (82’ Δεστούνης), Παγουλάτος, Αραβαντινός, Σελενίτσας (46’ Τσιγαρίδας), Κανάκης (46’ Αλεξάτος), Αποστόλου, Σαλαπάτας.


Πολύ άνετα η Εικοσιμία 4-1 τον Οδυσσέα μέσα στο Θιάκι


H Εικοσιμία σε ένα μέτριο παιχνίδι το Σάββατο το πρωί στη Ιθάκη, επικράτησε άνετα του τοπικού Οδυσσέα με σκορ 4-1 και επανήλθε στις επιτυχίες, πλησιάζοντας περισσότερο στην 2θέση.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι ούτε αυτή την αγωνιστική κατάφεραν να ξεκολλήσουν από την «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας και βλέπουν έντονα το φάσμα του υποβιβασμού.

Οι Εικοσιμιώτες, παρουσιάστηκαν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και εκτός από τα τέσσερα τέρματα που πέτυχαν είχαν και δύο δοκάρια, ενώ και ο Μουράγι έκανε πάλι τα «δικά» του, παρά τον τραυματισμό του και περιόρισε το σκορ σε αυτό το τελικό 4-1!

Ετσι η Εικοσιμία, που βλέπει πάντα το δρόμο που οδηγεί στα play offs, προηγήθηκε στο 22’ με ωραία κεφαλιά του Βαλεντή, ενώ διπλασίασε τα τέρματα της στο 35’ με τον Αλ. Πολλάτο με πλασέ.

Το 3-0 θα γίνει στο 51’ πάλι με τον Αλ. Πολλάτο με εύστοχο πλασέ, μετά από πάσα του Δήμου.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν και μείωσαν σε 3-1 στο 73’ με τον Σέλα με σουτ, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το κάθετο δοκάρι.

Το τελικό 4-1 για την Εικοσιμία πέτυχε στο 85’ με δύνατο σουτ εκτός περιοχής ο Αποστολάτος.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ε. Θανάση (Κ. Κιόσης, Κ. Βλάχου).

Εικοσιμία: (Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης), Κουμαριώτης, Βαλεντής, Αποστολάτος, Κορσιάνος (75’ Καραίσκος Σπ.), Δήμου, Πολλάτος Αλ., Καπλάνη, Στεφανάτος (65’ Ψάλτης), Καππάτος, Κοκκόσης.

Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Λεκατσάς, Μετσάνι Α. (50’ Παππάς), Κώτσης (78’ Λίλας), Φατούρος, Μαλλιακρίδας, Ρενάτο, Μαρούλης, Κουτσουβέλης, Cela, Βλησμάς (78’ Λιβάνης).


«Tρίο» στο ρετιρέ της Β’ Κατηγορίας


O A.O. Πρόννων ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 7ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας, ο οποίος νίκησε προχθές τα μέχρι τώρα προπορευόμενα και αήττητα Ομαλά 3-0 και ισοβάθμισε μαζί τους στην κορυφή!

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Αθ. Τραυλός (43’), Ζαπάντης (52’) και Δ. Λιναρδάτος (78’).

– Στην κορυφή της Β’ Κατηγορίας βρέθηκε προχθές ο Ηρακλής Πρόννων, φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με τον Πυλαριακό μέσα στα Μακρυώτικα. Ο Ηρακλής μόλις στο 1’ «πάγωσε» το γήπεδο με γκολ του Κυρ. Στάβερη, αλλά στο 25’ ο Πυλαριακός πέτυχε το 1-1 με κεφαλιά του Π. Σκιαδαρέση. Στο 47’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-1 με τον ρέξχα, αλλά στο 89’ ο Ηρακλής άρπαξε το «Χ» με γκολ του Ν. Στάβερη.

– Σαρωτικός ο ΠΑΟ Κεφαλονιάς νίκησε το Σάββατο την Ερισο στις Κεραμειές με 5-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Γασπαρινάτος (10’, με πέναλτι), Λουλλαϊ (29’), Ταβάνι (αυτογκόλ 36’), Μακρίδης (37’) και Γ. Μπάμπης (65’).

Φάση από το ματς Διλινάτα-Παγκεφαλληνιακός (φωτό sportsthea)