«Σημειώσεις του υποπλοιάρχου του Ρωσικού Στόλου Γιεγκόρ Μεταξά»

giegkor-metaxas-25 giegkor-metaxas-17

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε προχθές η παρουσίαση του βιβλίου «Σημειώσεις του υποπλοιάρχου του Ρωσικού Στόλου Γιεγκόρ Μεταξά» που έγινε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριου.

Το βιβλίο παρουσίασαν:

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Νίκος Μοσχονάς, ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Η κ. Ναταλία Νικολάου, Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας, Διευθύντρια του Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μόσχας.

Ο κ. Αλεξέι Ντουνάεφ, Πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων του Ρωσικού Στρατού, Τμήμα Σεβαστουπόλεως και

Ο π. Γεώργιος Αντζουλάτος, Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδας, Επιμελητής της Ελληνικής Έκδοσης. Την εκδήλωση πλαισίωσε το τμήμα της Μαντολινάτας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιώς, που με τις παραδοσιακές μελωδίες της Επτανήσου, έδωσε μια διαφορετική «νότα» στην παρουσίαση.

Μεταξύ άλλων παραβρέθησαν η βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο βουλευτής και υφυπουργος Γιάννης Μπαλάφας, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οικονομολόγος, στέλεχος της ΝΔ και επικοινωνιολόγος Παύλος Παπαδάτος, ο τ. υφυπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, η κα Μαριολένη Νεοφύτου, πρόεδρος Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, ο τ. πρόεδρος Βαγγέλης Σπαθής, και πολλοί άλλοι.