Σοκ στη Βραζιλία

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας έφηβος στη Βραζιλία μετά το φρικιαστικό ακρωτηριασμό του πέους του και μέρους του ποδιού του από επίθεση καρχαρία.

Ο Ζοζέ Ερνέστου Φερέιρα ντα Σίλβα απολάμβανε το μπάνιο του με τον αδελφό του και φίλους του στα βαθιά, αψηφώντας τις πινακίδες που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο καρχαριών ανοικτά της παραλίας Πιεδάδε κοντά στη Ρεσίφε στη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο 18χρονος δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία-τίγρη την ώρα που ναυαγοσώστες φώναζαν στην παρέα των νεαρών να πλησιάσουν την ακτή για να μην κινδυνεύσουν.

Το θύμα της επίθεσης του καρχαρία, Ζοζέ Ερνέστου Φερέιρα ντα ΣίλβαΤο θύμα της επίθεσης του καρχαρία, Ζοζέ Ερνέστου Φερέιρα ντα Σίλβα

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν τη στιγμή που ο άτυχος νεαρός ανασύρθηκε από τον ωκεανό και πολλοί λουόμενοι ακούγονται να ουρλιάζουν, ενώ άλλοι προσπαθούν να σταματήσουν την αιμορραγία μέχρι να φθάσει στο σημείο ασθενοφόρο.

Προσοχή! Οι εικόνες στο βίντεο είναι πολύ σκληρές!

Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρεσίφε με ακρωτηριασμένο το μόριο και το μηριαίο οστούν του έχοντας υποστεί καθ’ οδόν δύο καρδιακές ανακοπές και μπήκε στο χειρουργείο. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Η μητέρα του νεαρού τον είχε προειδοποιήσει να μην πηγαίνει στη συγκεκριμένη παραλία για κολύμπι, αλλά εκείνος πήγε κρυφά.

Στην ίδια παραλία ένας 35χρονος τουρίστας έχασε το χέρι και το πόδι του από επίθεση καρχαρία τον περασμένο Απρίλιο.

(iefimerida.gr)