Στάχτη 100 στρέμματα στην Αγία Ειρήνη

Αλλα 100 στρέμματα, 90 δασικής έκτασης και 10 γεωργικές καλλιέργειες έγιναν στάχτη προχθές τη νύχτα στην περιοχή της Αγίας Ειρήνη, μετά από μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στα Καμπιτσάτα.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 10 μ.μ. το βράδυ της Πέμπτης και ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες το μεσημέρι που τέθηκε σε μερικό έλεγχο.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος προχθές τη νύχτα 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 35 άνδρες μαζί με το Πεζοπόρο Τμήμα, μία υδροφόρα, άνδρες της Εθελοντικής Ομάδας Ελειού-Πρόννων και Αστυνομική δύναμη.

Χθες το πρωϊ έγιναν ρίψεις νερού και από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL, ενώ συνέχισαν την κατάσβεση 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες μαζί με το Πεζοπόρο Τμήμα.

Η φωτιά απλώθηκε γρήγορα με κατεύθυνση προς το βουνό και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την δαμάσουν.

Στο σημείο μετέβησαν ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μηλιώτης, ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κουρκουμέλης.

Το συντονισμό της επιχείρησης είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αναστάσιος Βασιλείου.

Λίγο πριν την εκτύπωση το «Η» χθες η φωτιά ήταν υπό έλεγχο, ενώ θα παρέμενε σε επιτήρηση όλη νύχτα για τυχόν αναζωπυρώσεις.