Στάχτη 450 στρέμματα δασικής έκτασης από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αγ. Ειρήνη

Περιορίστηκε το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε προχθές το απόγευμα σε δασική έκταση στην Αγία Ειρήνη.

Στο σημείο παρέμεινε χθες ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «στις φλόγες παραδόθηκαν περίπου 450 στρέμματα δασικής κυρίως θαμνώδους έκτασης».

Από τη φωτιά, που πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω και των ανέμων, προχθές το απόγευμα, δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές, ενώ μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για περισσότερο από δώδεκα ώρες.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 4 καναντέρ από την Ανδραβίδα και τα δυο PZL του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς, Ομάδα της ΕΜΑΚ με 9 άτομα και το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 8 άτομα.

Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσίας Κεφαλονιάς πήρε μέρος στην κατάσβεση με 7 οχήματα και 15 άνδρες, ενώ η Εθελοντική Ομάδα Ελειού-Πρόνων με 3 οχήματα και 10 άνδρες.

Η φωτιά ακόμα και χθες παρουσίαζε κίνδυνο αναζωπύρωσης για αυτό παρέμειναν εκεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Εθελοντικής Ομάδας.

  •  Φωτιά εκδηλώθηκε χθες στον «Τηλέγραφο» στον Αγιο Θανάση Αργοστολίου και λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξε κίνδυνος επέκτασης.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής τέθηκαν σε συναγερμό, αλλά τελικά η φωτιά είχε εκδηλωθεί στο κιόσκι και με την άμεση επέμβαση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας έσβησε πολύ γρήγορα.

  •  Φωτιά ξέσπασε και χθες το πρωί στην περιοχή του Κάστρου Αγίου Γεωργίου.

Ομως με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, των εθελοντών δασοπυροσβεστών της ΕΟΔ και τα των δύο αεροπλάνων Πεντζετέλ κατάφερε να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο πριν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς χθες έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι στα νησιά μας.