Στα αζήτητα κονδύλι για δημοτικό έργο στα Πουλάτα

Είναι γεγονός, ότι στο χωριό μας υπάρχει μεγάλη ανάγκη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μικρών ή μεγαλυτέρων έργων που θα καλύψουν ανάγκες των κατοίκων και θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά μας.

Είναι επίσης γεγονός, ότι οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εν συνόλω για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων ή ακόμη και την κάλυψη πάγιων αναγκών, είναι περιορισμένοι. Πόσο μάλιστα σε περίοδο μνημονίων. Ωστόσο οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών είναι διαρκείς και τα προβλήματα απαιτούν λύσεις.

Οπως διαβάζουμε λοιπόν στον προϋπολογισμό εξόδων Μαρτίου του Δήμου Κεφαλλονιάς, έχει εγγραφεί κονδύλι ύψους 7.110€ που αφορά στα Πουλάτα. Συγκεκριμένα, η προϋπολογισθείσα και εγκεκριμένη αυτή δαπάνη με κωδικό 30.7323.16 αφορά στην κατασκευή τοιχίου, με το κόστος να βαραίνει την ΣΑΤΑ. Δηλαδή την Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήτοι κρατικές επιχορηγήσεις που χρηματοδοτούν λειτουργικές δαπάνες και μικρές δημοτικές επενδύσεις, συντηρήσεις και επισκευές.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαμε, διαπιστώσαμε ότι το έργο αφορά σε κατασκευή τοιχίου σε κοινοτικό δρόμο κοντά στην είσοδο του χωριού μας και μάλιστα η εκτέλεσή του εκκρεμεί από το 2011 όπου και εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου. Κατά συνέπεια, το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιό λόγο δεν έχει εκτελεσθεί ένα έργο που έχει θεωρητικά τουλάχιστον εξασφαλισμένη χρηματοδότηση;

Εφόσον έχει κριθεί από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ότι το έργο παραμένει αναγκαίο, τότε αναμένουμε την έστω και καθυστερημένη εκτέλεσή του. Αν όχι, θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη μεταφορά του κονδυλίου σε άλλο απαραίτητο έργο για τα Πουλάτα. Και τα υποψήφια έργα είναι πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε το υπό κατάρρευση κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου, η επέκταση του υπερκορεσμένου κοιμητηρίου, τα υπεσχημένα αντιπλημμυρικά έργα στο Μιχαλιτσάτο, η συντήρηση της πεπαλαιωμένης κοινοτικής και αγροτικής οδοποιίας κ.α.

Οψόμεθα…

(Πηγή: www.poula-

takefalonias.gr)