Μεγάλες ανακατατάξεις στα ΜΜΕ

Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι από χθες ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν συνολικά πέντε προσφορές. Εκτός του κ. Μαρινάκη που “χτύπησε” με 22,892 εκατομ. Ευρώ, συμμετείχε η Vegata με προσφορά 21 εκατομμυρίων, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε 3ος με 11 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν έχει γίνει γνωστή χθες μέχρι αργά η προσφορά της εταιρείας centric media, ενώ υπήρξε και μια συμβολική προσφορά από την πλευρά των εργαζόμενων.

Ο πλειοδότης Β. Μαρινάκης γίνεται κάτοχος του 21,11% του τηλεοπτικού σταθμού Mega, των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα FM», του 50% της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”, αλλά και του 41,22% του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”.

Η απόκτηση του Δ.Ο.Λ. από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δημιουργεί νέα δεδομένα και στο MEGA CHANNEL, καθώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέχει πλέον το 22,11% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού και γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχός του, μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης θα κατέχουν πλέον το 57,11% του Μεγάλου Καναλιού.

Κατόπιν αυτών, δημιουργείται για πρώτη φορά και μια ουσιαστική προοπτική για την εξυγίανση του MEGA, αλλά και για την αποδέσμευση των κεφαλαίων του που έχουν δεσμεύσει οι πιστώτριες τράπεζες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το μετοχικό σχήμα του MEGA CHANNEL διαμορφώνεται ως εξής:

  •  Οικογένεια Βαρδινογιάννη 35%
  •  Βαγγέλης Μαρινάκης 22,11%
  •  Ιβάν Σαββίδης 19,63%
  •  Φώτης Μπόμπολας 13%
  •  Δημήτρης Κοπελούζος 4,5%
  •  Βίκτωρ Ρέστης 3,13%

Είναι προφανές οτι αν συμφωνήσουν σε μια στρατηγική συνεργασία οι δύο μεγαλύτερη μέτοχοι, αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο του καναλιού, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Το μεγάλο ερωτηματικό, είναι τι θα πράξει τώρα ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του MEGA, αλλά μετά την είσοδο Μαρινάκη, αυτό δείχνει πλέον σχεδόν αδύνατον.