Στην Γ. Σολωμός & ΣΙΑ ΟΕ η αγορά εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, ανάθεσε στην Κεφαλονίτικη εταιρεία Γ. ΣΟΛΩΜΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ (VoIPsolutions.gr) την υλοποίηση του έργου για την αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης για τις ανάγκες επικοινωνίας του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών. 

Το έργο αφορά την αγορά συσκευής τηλεδιάσκεψης με Πανοραμική εικόνα 4Κ χρησιμοποιώντας τρεις κάμερες 13 MP και κατοχυρωμένη πατέντα για video σε πραγματικό χρόνο με κάλυψη 180ο. Η διαισθητική τεχνολογία κάμερας ανιχνεύει ξεχωριστά τους συμμετέχοντες στο δωμάτιο και βελτιστοποιεί το οπτικό πεδίο για να συμπεριλάβει όλους στη συνομιλία, ενώ βελτιστοποιεί αυτόματα την ποιότητα της εικόνας, ακόμη και υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, για την παροχή μιας καλύτερη εμπειρία προβολής.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕ

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1983 και λειτουργεί κάτω από την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και από το 2019 αποτελείται από οκτώ Ερευνητικά Ινστιτούτα που λειτουργούν σε κομβικά σημεία της ελληνικής περιφέρειας: Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Πάτρα και Ιωάννινα.