Στην Πλατεία Ρακαντζή η προτομή του Μακαριστού Μητροπολίτη Γεράσιμου

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος

Για τη δημιουργία προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτη Γεράσιμου, καθώς και μία ενημέρωση σχετικά με τον τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοιχθεί εις μνήμην του μίλησε χθες στους εκπροσώπους του Τύπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, σε χθεσινή συνάντηση στο Γραφείο του.
O Μητροπολίτης ενημέρωσε ότι από τον λογαριασμό* που είχε ανοιχθεί μετά τον θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Γερασίμου για κατάθεση χρημάτων για φιλανθρωπικούς λόγους, αντί κατάθεση στεφάνων, είχαν κατατεθεί συνολικά 2.400 Ε. Τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν την Μεγάλη εβδομάδα στο Φιλόπτωχο Ταμείο.
O λογαριασμός αυτός κλείνει όσον αφορά την μνήμη του Μακαριστού Γερασίμου, αλλά θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι το 3ο έτος από το θάνατό του, για οποιαδήποτε κατάθεση πραγματοποιηθεί για την κατασκευή της προτομής του Μακαριστού Γερασίμου που θα τοποθετηθεί στο Αργοστόλι.
Η δημιουργία προτομής του Μακαριστού Γερασίμου ήταν μία πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίού, που αποφασίστηκε από κοινού με τον Μητροπολίτη Δημήτριο να υλοποιηθεί με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την κοίμησή του. Η προτομή θα τοποθετηθεί στο χώρο της πλατείας Ρακαντζή απέναντι από τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας και θα είναι κλασικού τύπου από μάρμαρο λευκό, πάνω σε βάθρο.
Για τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατασκευή της προτομής θα αποφασίσει η πενταπενταμελής επιτροπή που αποτελείται από τον Μητροπολίτη Δημήτριο ως πρόεδρο και μέλη την βουλευτή κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου κ. Λούκα Νιφοράτο.
Τελος, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η θέση του Μητροπολίτη είναι πολύ λεπτή και δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στον εκκλησιαστικό χώρο άμεσα, χρειάζεται πρώτα στοργή, αγάπη, κατανόηση, συμπαράσταση και χρόνος.

* O αριθμός λογαριασμού στην Τράπεζα Alpha Βank είναι: 903 00 2002 010 648.

Μ.Κ.-

SAMSUNG CSC
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γεράσιμος Φωκάς

lol2jpg