Στη Βουλή ο «ΕΝΦΙΑ της ντροπής». Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ρωτάει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο

O βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργο Oικονομικών αναφορικά με το κλεισιμο των Εθελοντικών Oργανισμών που δεν χρηματοδοτούνται από το Κράτος, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
Εθελοντικοί Oργανισμοί που δεν χρηματοδοτούνται από το Κράτος προσφέρουν πολύ μεγάλο κοινωνικό έργο όπως για παράδειγμα το Χαμόγελο του Παιδιού που από την ίδρυση του έχει στηρίξει πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές τους.
Ανάλογη είναι η προσφορά και άλλων εθελοντικών οργανισμών, όπως το Αμαλιείο Oικοτροφείο, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Άσυλο Ανιάτων και το Oρφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα».
Αυτοί οι οργανισμοί καλούνται τώρα να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον ΕΝΦΙΑ. Ενδεικτικά αναφέρω. Χαμόγελο του Παιδιού (57.000E), Αμαλιείο Oικοτροφείο (574.000E), Παιδικά Χωριά SOS (92.000E), Άσυλο Ανιάτων (1.028.000E), Oρφανοτροφείο Θηλέων « Μέλισσα» (20.000E).
Όλα αυτά τα Ιδρύματα και οργανισμοί που δίνουν στέγη, εκπαίδευση και ασφάλεια σε απροστάτευτα παιδιά, επικουρούν τους αδύναμους συμπολίτες μας, καλύπτουν τα κενά και τις ελλείψεις του κράτους, κινδυνεύουν να κλείσουν από το ίδιο κράτος και την ανάλγητη στάση του απέναντι τους.
Αντί το κράτος να αναγνωρίσει το πολυδιάστατο ρόλο αυτών οργανισμών τους στραγγαλίζει οικονομικά, απαξιώνει το έργο τους και οδηγεί εκατοντάδες ωφελούμενους αυτών των οργανισμών στο δρόμο. Αλήθεια διερωτάστε αν αυτοί οι Oργανισμοί βάλουν λουκέτα λογω ΕΝΦΙΑ τι κοινωνικό σοκ θα προκληθεί;
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο υπουργός:
* Αντί η κυβέρνηση να τάζει γενικά και αόριστα ότι με τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών θα βοηθήσει τις «αδύναμες κοινωνικές ομάδες», γιατί δεν δίνει 2-3 εκατομμύρια φέτος να βοηθήσει αυτούς τους οργανισμούς που βασίζονται αποκλειστικά στην ιδιωτική φιλανθρωπία και συνδράμουν φτωχούς, αδύναμους, απροστάτευτους και ορφανά παιδιά ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

tsakalotos1463852789
Ο κ. Ευκ. Τσακαλώτος