Στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη Καππάτος και Κατσιβέλης

Συνάντηση είχε χθες με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο βουλευτής του Νομού μας Παναγής Καππάτος,

Σχετικά ο κ. Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα είχα προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας και καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες των νησιών μας.

Με τη συνδρομή του συμπατριώτη μας ευπατρίδη και διακεκριμένου νομικού κ. Φώτη Κρεμμύδα, συζητήσαμε εκτενώς με τον κ. Υπουργό νομικές πτυχές της επίλυσης του ζητήματος του τεκμηρίου κυριότητας των ιδιωτών επί δασικών εκτάσεων, που ταλαιπωρεί επί δεκαετίες τα νησιά μας.

Στη συνέχεια με τον κ. Υπουργό είχα εκτεταμένη συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης έθεσα στον κ. Υπουργό το ζήτημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ληξούρι και συγκεκριμένα την αξιοποίηση της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής Ληξουρίου και την επανίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος υπό τις συνθήκες που διαμορφώνει η κατάργηση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Ληξούρι το 2018 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Γεραπετρίτη για το ενδιαφέρον του και τον κ. Φώτη Κρεμμύδα για τη συνδρομή του. Αισιοδοξώ ότι η σημερινή συνάντηση θα είναι αποφασιστική για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης