Συναντήσεις της βουλευτή στην Αθήνα με Χαρίτση Πουλάκη, Αραχωβίτη κ.λπ.

Διαδοχικές συναντήσεις και συζητήσεις είχε το πρόσφατο τριήμερο η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στην Αθήνα για θέματα των νησιών μας.

Με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, έγινε μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με τα διοικητικά, νομικά, οικονομικά κ.α. θέματα  που συνοδεύουν τη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς σε τρεις επί μέρους Δήμους.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που έρχεται ως αντιστάθμισμα στις συνεχείς συνενώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν, κόστισε σε εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών και συρρίκνωση υπηρεσιών της περιφέρειας της Κεφαλονιάς, αλλά και της πρωτεύουσας. Η αλλαγή του χωροταξικού της Κεφαλονιάς θα επιχειρηθεί σε ελάχιστους ακόμη νησιωτικούς Δήμους, όπου αποδείχτηκαν στην πράξη τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες του δόγματος «ένα νησί, ένας  Δήμος».

Παράλληλα, κατέθεσε  στο Γ.Γ. το ψήφισμα των κατοίκων της περιοχής της Θηνιάς, όπως είχε δεσμευτεί η Βουλευτής ότι θα γίνει, ενώ τις επόμενες μέρες επίκειται συνάντηση και με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση.

Επιπροσθέτως, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου είχε συνάντηση  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, για τα ζητήματα που αφορούν στους αλιείς του Ιονίου και στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων και πρώην Βιολογικής Γεωργίας).

Τέλος, είχε συζήτηση με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις αλλαγές στη Χωροταξική Μελέτη Ιονίων Νήσων σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής

Κεφαλληνίας-Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Aλ. Χαρίτσης
Α. Θεοπεφτάτου
Κ. Πουλάκης
Στ. Αραχωβίτης