Συνιδιοκτήτης και στο οικόπεδο «3»!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Βάσει Αστατικής νοοτροπίας και εκτίμησης που την θεωρεί «Συνθήκη», ο βάρβαρος Τούρκος δικτάτωρ Σουλτάνος, είναι συνιδιοκτήτης στο οικόπεδο «3» της Κυπριακής Α.Ο.Ζ. Υπάρχει εκεί μιας Ιταλικής εταιρείας γεωτρύπανο που από πολλών ημερών ευρίσκεται αρόδου -αρκετά μίλια μακριά-, από το οικόπεδο «3», χωρίς να μπορει να εισέλθει σ’ αυτό για να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο έργο της γεώτρησης που ανέλαβε με διαγωνισμό.

Παρεμποδίζεται από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία που του απαγορεύουν την είσοδο.

Παντού λιποψυχιά! Παντού λιποταξία! Παντού υποτέλεια και υποταγή. Να μην ενοχληθεί ο αφέντης μας! Να μη στεναχωρηθεί που έχει πάρα πολλές σκοτούρες. Και αυτός ο ψευτονταής, που γέμισε τις φυλακές της χώρας του με «αντιφρονούντες», που έχει σπάσει κυριολεκτικά τα μούτρα του στη Συρία, που κατάφερε να έχει πλέον πλήρη Ρωσική υποστήριξη στη συμμαχία, βρίσκει εύκολες λύσεις για να καλύψει το βάρος που υφίσταται από την καθημερινή άφιξη στη χώρα του φερέτρων με τούρκικη σημαία που …επιστρέφουν στην πατρίδα τους για ταφή!

Ξεκίνησε να βάζει χέρι στο Αιγαίο με νησιά «που είναι δικά του» και τα κατέχουν οι Ελληνες! Δημιούργησε -μερίμνη της Ελληνικής Κυβέρνησης-, πυρήνα Τούρκων στη Θράκη! Προχωρεί στην Κύπρο. Θέλει συμμετοχή στα κοιτάσματα. Να ευεργετηθεί, να αποκομίσει μεγάλα οικονομικά οφέλη η Χώρα του. Πάει στη Γερμανία και συμβιβάζεται, εξασφαλίζει υποστήριξη από τα «εξαδέλφια» του, τα προϊόντα του Δ’ Ράϊχ, που κυβερνούν την Ευρώπη, εκείνων που τουλάχιστον δυο φορές αιματοκύλισαν τον κόσμο. Και όμως αντί να είναι μονίμως υποταγμένοι, κατόρθωσαν να είναι ηγεμόνες!

Και λέγω: Κύριοι Ιταλοί, Τζωβάνηδες και Γκιουζέπηδες, τι και ποιόν φοβάστε; Γιατί δεν υποστηρίζετε το γεωτρύπανο σας; Αφού ξέρετε πόσο μεγάλα οικονομικά οφέλη έχετε να αποκομίσετε! Πόσο μεγάλος είναι ο πλούτος; Στείλετε, ωρές, δέκα δικά σας πολεμικά απέναντι στα Τουρκικά για να υποστηρίζουν το γεωτρύπανό σας. Ποιός θα σας θίξει; Ποιός θα σας πειράξει και θα σας απειλήσει; Μήπως η Ε.Ε. που είστε μέλη; Αλλωστε μήπως ευρίσκεσθε εν αδίκω;

Κανείς -τελικά-, δεν έχει το ανάστημα να αντισταθεί σ’ ένα σατράπη;

Αφού είναι γνωστόν, ότι ο Τούρκος όταν δει ανοιχτά δόντια, το βάζει στα πόδια. Είναι θρασύδειλος!

Περιμένετε από Ευρωπαίες μαζώξεις και κουβεντολόϊ πως θα βάλει μυαλό ο Ερντογάν; Λάθος. Λάθος. Μεγάλο λάθος. Ο Τούρκος, ο Μουσουλμάνος ποτέ δεν σέβεται αρχές και «συνθήκες». Οταν μπορεί, όταν τα φέρει στα μέτρα του με την πατροπαράδοτη άριστη διπλωματία του, θα είναι δύσκολο -αν όχι αδύνατο-, να κάμει πίσω. Να υποχωρήσει.

Δεν θα του επιβάλει κανείς κυρώσεις. Σχεδόν όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν πάρα πολλές συναλλαγές και επιχειρήσεις και συμφέροντα οικονομικά στην Τουρκία.

Και δεν θέλουν να χαθούν αυτές οι σχέσεις!

Αν είχαμε μνήμη και μυαλό -οι Ελληνες-, θα είμαστε επί του ασφαλούς πολύ καλύτερα!

Τώρα λέμε: «ας έχουμε υπομονή να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα»!

Σε ένα παιγνίδι που διαθέτουμε λιγότερους και άτολμους παίχτες…