Σχεδόν ολοκληρώθηκε η μεταφορά της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

H Iακωβάτειος Bιβλιοθήκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η μεταφορά του βιβλιακού και άλλου υλικού από το κτήριο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης στο Μουσείο του Ληξουριού και έχει ξεκινήσει με τη βοήθεια εθελοντών/ριών ο αποκιβωτισμός των βιβλίων παράλληλα με την τοποθέτηση-στήριξη των επίπλων και τη γενικότερη διευθέτηση του χώρου.

 

  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ Α.Ε.

        Επανήλθαμε με νέες επιστολές μας προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας σχετικά το σοβαρότατο θέμα της ένταξης του κτηρίου και του κήπου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ζητώντας ανυποχώρητα να αφαιρεθούν με διαπιστωτική πράξη τα παραπάνω δύο ακίνητα από την ΕΤΑΔ Α.Ε., να ακολουθηθεί δηλαδή η διαδικασία που εφαρμόστηκε για τα αρχαιολογικά μνημεία, τα οποία προχωρούν προς αποχαρακτηρισμό και ουσιαστικά εκπίπτουν από το Υπερταμείο.

 

  • ΔΙΤΟΜΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ

          Μέσα στην άνοιξη θα είναι έτοιμο το δίτομο συλλογικό έργο, που η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη ετοιμάζει για την Παλική. Περιλαμβάνει μελέτες 48 επιστημόνων και ερευνητών, Κεφαλονιτών και μη, οι οποίοι πρόθυμα δέχτηκαν να γράψουν για την Παλική. Θέματα αρχαιολογίας, ιστορίας, οικονομίας, λαογραφίας και κοινωνικής ανθρωπολογίας, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, γραμμάτων και τεχνών, φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος διαπραγματεύονται οι περισσότερες από 1000 σελίδες αυτού του έργου. Η χρηματοδότηση της έκδοσης οφείλεται στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή (Λωζάνη) χάρη στη μεσολάβηση της κ. Φωτεινής Σπανού-Βεργωτή. Όλοι/ες έχουν τις θερμές μας ευχαριστίες.

 

  • ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

       Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, ενόψει του ερχομού των Χριστουγέννων “έστησε” για τους μικρούς μαθητές Εορταστικά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια στο Μουσείο Ληξουριού. Για δυο μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη, 19 και 20 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, τα πρωινά, στο χώρο του Μουσείου πάνω από 60 μαθητές την ΣΤ΄τάξης των Α΄και Β΄ Δημοτικών Σχολείων Ληξουριού με την παρουσία των δασκάλων τους και με την καθοδήγηση του κ. Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού δημιούργησαν υπέροχες κατασκευές. Σημαντική ήταν η βοήθεια της κ. Ελπίδας Κατσαΐτη καθώς και των κυριών Μαρίας Μαρούλη, Ελπίδας Λυκούδη, Αγγελικής Γαλίφου και Αρετής Περδικάρη-Ξυδιά από την Εικαστική Ομάδα “Μορφές”.

 

  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά

— την κ. Αλίκη Μπεκατώρου Ταραζή για την προσφορά των βιβλίων της οικογενειακής της βιβλιοθήκης στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

— το Σούπερ Μάρκετ “Ευαγγελάτος” που με την προσφορά καφέδων, ζάχαρης και των απαραίτητων συσκευών εξόπλισε το κυλικείο του Μουσείου, ώστε να μπορούμε να κερνάμε καφέ τους/τις εθελοντές/ριες και τους άλλους εργαζόμενους στο Μουσείο.

 

Καλές Γιορτές στους μικρούς και μεγάλους φίλους της Βιβλιοθήκης μας.

Καλές Γιορτές σε όλους τους συμπολίτες μας.

 

                                                    ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                               ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ