«Σύνοψη» και «Πανσέληνος» στον Κήπο. Διπλή επιτυχία στην εκδήλωση του Κώστα Ευαγγελάτου

Εγκαινιάστηκε με προσέλευση Ελλήνων και ξένων φιλότεχνων, καλλιτεχνών, λογοτεχνών, επιστημόνων, εκπαιδευτικών, δημοσιογράφων, εκπροσώπων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Κεφαλονιάς και της ομογένειας, στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι, η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “Σύνοψη 2017” και ακολούθησε κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι η καθιερωμένη εκδήλωση Πανσέληνος στον Κήπο.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Δημήτρης Ζαβιτσιάνος, ο π. Υφυπουργός κ. Αλέξανδρος Καλαφάτης με τη σύζυγο του, η πρόεδρος των Φίλων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Ελένη Μελέτη, ο διεθνής οφθαλμίατρος dr. Μαρίνος Χιόνης με τη σύζυγο του, η θεατρολόγος δρ. Βαρβάρα Γεωργοπούλου, ο δρ. Ηλίας Τουμασάτος, ο ιστορικός και κριτικός τέχνης κ. Νίκος Μοσχονάς με τη σύζυγο του κ. Πέγκυ Μοσχονά, ο κ. Παναγιώτης Μπότσης των εκδόσεων ” Άπαρσις”, ο καθ. Παν/μίου δρ. Ηλίας Μπεριάτος, ο πρόεδρος της ένωσης Καλλιτεχνών Ηλιούπολης κ. Στέλιος Μαρούλης, ο συλλέκτης κ. Παναγιώτης Καγκελάρης με τη σύζυγο του κ. Ντιάνα Μακρή-Καγκελάρη, οι γκαλερίστες Θεοδόσης Καραγιώργος και Ανθή Αλεξανδράτου κ.α.

Στη “Μώβ Σκηνή” του κήπου ανάμεσα σε έργα τέχνης και γλυπτικές κατασκευές παρουσιαστηκε η νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “Ερμητικές Λαμπίδες”, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ” Άπαρσις “, Αθήνα 2017, με ανάγνωση ποιημάτων, όπως το “Έκτακτο Ανακοινωθέν” και το “Μήπως;” εμπνευσμένα από το προσφυγικό πρόβλημα και την αποξένωση.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το χορευτικό σόλο “Διδώ”, με την θαυμάσια νέα χορεύτρια Κατερίνα Χριστοφόρου σε χορογραφία-σκηνοθεσία της ευρηματικής Φένιας Αποστόλου, ιδρύτριας του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος.

Με έντονη εκφραστικότητα και πλαστικότητα κίνησης αποδόθηκε η εσωτερική απόγνωση και το τέλος της Βασίλισσας της Καρχηδόνας μετά την εγκατάλειψη της από τον ήρωα Αινεία.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά με τη σύγχρονη σύνθεση του Νίκου Γαρμπή-Nicofilimon για πιάνο, μαγνητοταινία και απαγγελία, με τίτλο “Ύμνος στην Κεφαλονιά” σε ποίηση Κώστα Ευαγγελάτου.

Στο πιάνο ο συνθέτης εντυπωσίασε με τη μελωδική και δυναμική του ερμηνεία, ενώ η απαγγελία της Αγγελικής Κοκκολιάδη-Γαρμπή εντυπωσίασε με την ορθοφωνική εκφορά του ποιητικού, λυρικού αλλά και αιχμηρού λόγου του ιδιότυπου ποιήματος-ύμνου για την Κεφαλονιά .

Η 17η “επτανησιακή βεγγέρα” ολοκληρώθηκε με δεξίωση στον κατάφυτο κήπο, με εδέσματα, γλυκίσματα και άφθονο κρασί, ευγενικές προσφορές της παραδοσιακής “Βοσκοπούλας”- Μαρίνα και Διονύσης Καππάτος, του Στατέρι – Μάκης Μελισσαράτος, κρασί παραγωγής του Νίκου Τσιμάρα και άλλων συμπολιτών που με χαρά συμμετείχαν στο γεγονός.