Σύσκεψη για τα …μπάζα με Αλ. Παρίση, Ηλ. Παρίση, Βασ. Ρουχωτά και Δ. Αραβαντινό

Από τους Φϊλους Κεφαλληνιακής Ομόνοιας (ΦΙ.Κ.Ο.) ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ,

ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ»

Ο Επικεφαλής της Παρατάξεώς μας Ηλίας Παρίσης, την 0813.00-12-2016, μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Αραβαντινό Διονύσιο και Ρουχωτά Βασίλειο, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς.

Σκοπός της συναντήσεως ήταν να επισημανθεί στον Δήμαρχο η απόλυτη αντίθεση των ΦΙ.Κ.Ο., σε οποιαδήποτε σκέψη της Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει τα μπάζα από το ξήλωμα της πλατείας Βαλλιάνου Αργοστολίου, στην περιοχή του Ληξουρίου και ειδικότερα σε αυτή πάνω από το γήπεδο του Αγίου Αντωνίου.

Σε μία περίοδο κατά την οποία ούτε ένα έργο δεν προχωράει στο σεισμόπληκτο Ληξούρι, η δε αποκατάσταση του λιμανιού καρκινοβατεί και δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία για την ολοκλήρωση, μέχρι το καλοκαίρι, όλων των απαιτουμένων εργασιών, η σχεδιαζόμενη μεταφορά των μπαζών δεν αποτελεί απλά πρόκληση για κάθε Ληξουριώτη, αλλά σηματοδοτεί την συνειδητή, από πλευράς Δήμου, απαξίωση ολόκληρης της ιστορικής περιοχής της Παλικής.

Εξαιρούνται βεβαίως, τα μπαλώματα που πρόσφατα ξεκίνησαν στους πεζοδρόμους, γύρω από την πλατεία του Ληξουρίου!

Επισημαίνεται σε κάθε Δημότη του Ληξουρίου και της Παλικής, ότι, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από την Δημοτική Αρχή, η μελέτη του έργου της ανακαίνισης της πλατείας Βαλλιάνου στο Αργοστόλι, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2013.

Εν τούτοις ούτε τότε, όταν τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, υπήρξε αντίστοιχη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, ούτε και από τότε μέχρι και σήμερα υπήρξε προβληματισμός, ως προς τον χώρο εναπόθεσης των μπαζών από το ξήλωμα της πλατείας.

Η προβληθείσα από την Δημοτική Αρχή επιχειρηματολογία, ότι θα πληγεί τουριστικά το Νησί μας, αν δεν έχουν ολοκληρωθούν τα έργα της πλατείας μέχρι την άνοιξη, μόνο ως όψιμος εκβιασμός μπορεί να εκληφθεί.

Ο Καλλικράτης, που μετά μανίας υπερασπίζεται η Δημοτική Αρχή, υποτίθεται ότι έγινε για τον περιορισμό της σπατάλης και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νέου Δήμου Κεφαλλονιάς.

Για τον δικό μας όμως Δήμαρχο, τον Αναπληρωτή του και τους συμβούλους του, προφανώς υπάρχει σαφώς διαφορετική (και κατά τα εκλογικά συμφέροντα) ερμηνεία, ότι δικαιούνται, ετσιθελικά να αναβαθμίζουν μία περιοχή, υποβαθμίζοντας συνειδητά κάποια άλλη.

Και δεν φθάνει μόνο αυτό. Ως υποτιθέμενος «καλός Νοικοκύρης», ο Δήμαρχος και η παρέα του, όχι μόνο δεν προέβλεψαν την έγκαιρη αδειοδότηση ειδικού χώρου εναπόθεσης και ανακύκλωσης των μπαζών της πλατείας, αλλά ούτε είχαν την πρόνοια να επιβαρύνουν τον εργολάβο με αυτήν την ευθύνη και επιλέγουν τώρα να φορτώσουν στον ίδιο τον Κεφαλλονίτικο Λαό, τα λάθη και τις παραλείψεις τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΦΙ.Κ.Ο.