Τα λαμπερά γενέθλια του Κώστα

Στο Lounge του Radisson Blu Hotel Champs Elysées, 78 bis Avenue Marceau στο Παρίσι γιόρτασε τα γενέθλια του ο ζωγράφος, λογοτέχνης, performer και θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος.

Ήδη ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία η 9η ατομική του έκθεση στη γκαλερί Espace Peno, στο ισόγειο του Κτιρίου της Φιλοσοφικής και Θεολογικής Σχολής του Centre De Sevres, στη Rue De Sevres, στην καλλιτεχνική περιοχή του Μπουλβαρ του Σαιν-Ζερμαιν, Rive Gauche, την οποία επισκέφθηκαν πολλές προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης καθώς και Γάλλοι συλλέκτες, γκαλερίστες και εικαστικοί σύλλογοι με τους οποίους συνεκθέτει σε πόλεις της Γαλλίας.

Συμμετείχε επίσης σε ομαδική έκθεση στη γκαλερί Vivienne Art Galerie, με τους φίλους του Salon d’ Automne και έργα του εκτίθενται ήδη και θα παραμείνουν στη Galerie d’ art, Au Fil du Canal St. Martin.

Με αφορμή τα 60α γενέθλια του δόθηκε κοκτέιλ από τον Mr. Philippe Jamet, γνωστό συλλέκτη που έχει στη συλλογή του από το 1988 και μετά 8 σημαντικούς πίνακες του και έχει παραστεί στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι το 2000, που ξεκίνησε η λειτουργία της με εκθέσεις και performance, ονοματίζοντας την μάλιστα σε Σταυροδρόμι των τεχνών- Le Carrefour des arts!

Στη λαμπερή γενέθλια εκδήλωση στην Λεωφόρο Marceau, πολύ κοντά στην “Αψίδα του Θριάμβου” στο Etoile, παρουσιάστηκε παράλληλα η ποιητική ανθολογία στη Γαλλική γλώσσα με χαρακτηριστικά ερωτικά και κοινωνικά ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “OFFRANDES SECULAIRES”, “Κοσμικές Σπονδές”.

Όλοι οι εκλεκτοί παρόντες, φίλοι, συνεργάτες αλλά και νέοι Έλληνες επιστήμονες που έχουν σπουδάσει και εργάζονται στο Παρίσι, μεταπτυχιακοί φοιτητές και νέοι ιστορικοί τέχνης, ευχήθηκαν σε ιδιαίτερα θερμή και χαρούμενη ατμόσφαιρα τα χρόνια πολλά στον δυναμικό “σκορπιό” των εικαστικών και καλή συνέχεια στην εικαστική και λογοτεχνική του παρουσία στην πόλη του φωτός. Όπως ο ίδιος τόνισε την ώρα που ευχαρίστησε τους παρόντες: “Το Παρίσι είναι η πόλη που σαν μεγάλο κέντρο του Ευρωπαικού διαφωτισμού, διαμόρφωσε από την εφηβική μου ηλικία το πνεύμα, τα κριτήρια και την αισθητική μου. Μέσα από πολύ μελέτη, δουλειά και εμπειρία είναι για μένα ο τόπος της ελεύθερης καλλιτεχνικής, πνευματικής, κοινωνικής και ερωτικής ελευθερίας που διαποτίζουν απτόητα την ποίηση μου και γενικά τα έργα μου.”